Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Önálló sztrájkba kezdett egy BKV-sofőr

2011. június 23. 13:54

Keresztbe fordult buszával a síneken, ezzel hosszú időre megbénította a villamos-közlekedését.

2011. június 23. 13:54

Önálló sztrájkba lépett egy BKV-sofőr a Blaha Lujza téren. Keresztbe fordult a síneken, ezzel hosszú időre megbénította a villamos-közlekedését. A buszról nem volt hajlandó leszállni, ezért a helyszínre készenléti rendőröket hívtak. Ők tárgyaltak vele. A NHN24 tudósítójának információi szerint a sofőr a bér és a túlórapénz miatt választotta ezt a módszert. Az OMSZ munkatársai is a helyszínen voltak.

A sofőr a Kőbánya úti telepről hozta el a használaton kívüli buszt. Állítólag anyagi problémái voltak, és börtönbe akart kerülni - tudtuk meg az NHN24 tudósítójától. A sofőrt megszondáztatták, ebből kiderült, hogy ittas állapotban volt.

A buszt egy másik BKV-busszal húzták le a sínekről, így helyreállhatott a villamos közlekedése. A sofőrt a rendőrök közlekedés veszélyeztetése miatt állították elő a VIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahol a véralkoholszintjét is megmérik.

A BKV fődiszpécsre az MTI-nek azt közölte, hogy a férfi rosszul lett, ezért állt keresztbe a villamossínen. Az Országos Mentőszolgálat az Indexnek azonban azt mondta, kimentek ugyan a helyszínre, de senkit nem kellett ellátni. Később a BKV sajtóügyeletese azt közölte, hogy valóban engedély nélkül vitte el a szabadnapos sofőr a buszt a kőbányai telephelyről, és megerősítette azt is, hogy a rendőrök előállították.

Az Index BKV-dolgozóktól származó meg nem erősített információ szerint a sofőr ittasan jelentkezett munkára, ezért nem engedték forgalomba, mire az dacból mégis elvitte a buszt.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
buckafej
2011. június 23. 20:16
Még jó, hogy nem mozdonyvezető volt, vagy pilóta.
Polly néni
2011. június 23. 18:01
Erről a hírről az "Összeomlás" című Michael Douglas film jut eszembe...
El Topo
2011. június 23. 15:04
Na, várom, mikor kezditek követelni a halálos ítéletet a sofőr ellen, egy pársoros hír alapján.
cutcopy
2011. június 23. 14:46
"Keresztbe fordult buszával a síneken" Ez nem sztrájk hanem dezertálás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!