Uzsorások profitálnak a közmunkából?

2011. augusztus 24. 13:54

Jászapáti fideszes polgármestere szerint a közmunkaprogramra elköltött forintok csak akkor hasznosulnak, ha azok nem jutnak uzsorások kezébe. A fizetések jó része már most a hitelezők kezébe kerül - írja a Magyar Nemzet. Jelenleg összesen 98 ügyben folyik eljárás uzsorások ellen - tájékoztatott a rendőrség.

2011. augusztus 24. 13:54

Jászapáti polgármestere szerint már most az uzsorásoknál köt ki a közmunkaprogram keretében foglalkoztatottak fizetésének jó része. Pócs János szerint szükség van a programra, ám annak csak a pénzek megfelelő hasznosulása esetén van értelme.

Az uzsorások megjelenése a fideszes városatya szerint a munkamorált is rombolja, hiszen sokszor már fizetési időben megjelenik a nagy fekete autó. Csak Jászapátin nagyjából 80-100 millió forint van kint uzsorásoknál - magyarázza Pócs János.

Jelenleg összesen 98 ügyben folyik eljárás uzsorások ellen - tájékoztat a rendőrség. A legtöbb ilyen eset Borsodban, Szabolcsban és Szolnok Megyében fordul elő. Az MNO információi alapján van olyan ügylet, amikor évek alatt 5 millió forintot fizetnek vissza egy 50 ezer forintos kölcsönért.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 25. 17:17
Elég hamar felfigyeltek a "jelenségre a "kisnyugdíjas" Pintér emberei. 21 év alatt! Gratula!
pszichikai bűnsegéd
2011. augusztus 24. 21:58
Barátaim ! A lényeg,hogy Pintér bácsi két hét alatt rendet rakott, azóta nyugodtan alszom még a nyóckerben is és krómozott WC láncon hordom a nyakamban az okostelefonom.... Hiszen rend van,az árgyélusát....
Reakczy Jóska
2011. augusztus 24. 18:58
ezeket az alvilági nézőpontból ruppótlan, buta uzsorás senkiket az állam két perc alatt össze tudná fogdosni, futószalagon tömhetnék a börtönt velük. és lehetne mutogatni őket: a 20-as alufelni mellett visítva fetrengő, hátrabilincselt kezű fukszoscsöpiket a tarkójukon térdelő símaszkos kommandóssal.
pascal
2011. augusztus 24. 18:58
Nem értem, hogy miért nem lehet hatékonyan fellépni az uzsorások ellen. Létezik vagyonosodási vizsgálat. Léteznek titkosszolgálati módszerek. Törvényt kell módosítani, akit elkapnak 20 év fegyház és teljes vagyonelkobzás. Tanúvédelem a károsultaknak. Gyorsított bírósági eljárás. Az első tíz ítélet után meggondolná magát néhány jóember, hogy ekkora rizikó mellett is megéri e az üzlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!