Rendvédelmi szakszervezetekkel tárgyalt az MSZP

2013. február 26. 14:03

A hon- és a rendvédelemben működő érdekvédelmi szervezeteket a közbiztonsággal, rendészettel és honvédelemmel kapcsolatos terveikről tájékoztatták a szocialisták.

2013. február 26. 14:03

Rendvédelmi programjáról tárgyalt szakszervezetekkel kedden az MSZP. Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes újságíróknak elmondta: a hon- és a rendvédelemben – a rendőrségnél, a büntetés-végrehajtásnál, a tűzoltóságnál, a katasztrófavédelemnél, valamint a titkosszolgálatoknál – működő szakszervezeteket a közbiztonsággal, rendészettel és honvédelemmel kapcsolatos terveikről tájékoztatták. Az egyeztetésen szinte hiánytalanul megjelenő érdekképviseletek a fő irányokkal egyetértettek, a részletek kidolgozásában pedig szívesen részt vesznek - fűzte hozzá.

A politikus közölte: becsületbeli ügynek tartják, hogy a korábbitól eltérő, társadalmi szempontból is méltányos formában, de újra bevezessék a szolgálatinyugdíj-rendszert, mivel vannak olyan munkakörök, amelyekben nem lehet 30-40 évig dolgozni. Egyúttal visszaállítanák a szolgálati nyugdíjuktól megfosztottak korábbi státusát, megszüntetve azt, hogy járandóságuk után személyi jövedelemadót kell fizetniük.

Hangsúlyozta, hogy a közbiztonságot a legalapvetőbb közszolgáltatásnak tartják, ezért megháromszoroznák, csaknem tízezerre növelnék az adott területért felelős, a lakossággal közvetlenül kapcsolatban álló körzeti megbízottak számát. Harangozó Tamás kitért arra, hogy megszüntetnék a Terrorelhárítási Központot és az Országgyűlési Őrséget, feladataikat pedig ismét a rendőrségre bíznák. Indoklásul azt mondta: nincs szükség luxus- és magánelit-alakulatokra. A szocialisták emellett már 2015-től biztosítanák, hogy a GDP legalább egy százalékát a honvédelemre fordítják. Mind a rendészetben, mind a honvédelemben dolgozóknak az állományt jobban megbecsülő előmeneteli és illetményrendszert ígér az MSZP, valamint azt, hogy visszaállítják a rendészeti dolgozókat képviselő szakszervezetek e ciklusban megnyirbált jogosítványait. A program része az is, hogy a polgárőrségeknek ne kelljen cégautóadót fizetniük. 

A frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy szerdán a közbiztonság helyzetének megtárgyalásával folytatódnak az ellenzéki egyeztetések, amelyekre újólag meghívta az Együtt 2014-et - külön említve annak egyik társalapítóját, a Magyar Szolidaritás Mozgalmat -, az LMP-t és a Párbeszéd Magyarországért képviselőit.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DaruváriD
2013. február 26. 17:46
És vajon miről tárgyalnak az elvtársak? Több szemkilövést kérnek? Honnan lesz prémium a "rendőr" vezetőinek Vizoviczki letartóztatása után? Még hamarabb küldeni nyugdíjba - 5 év - "szolgálat" után a rendőrt? Harangozó Tamás 2002-2010 között nem kellett a 10 ezer körzeti megbízott? Csak most amikor csak szövegelni kell?
pitypang1125
2013. február 26. 15:30
Nyomorultak, már most elkezdték az ígégetéseket, csak hogy hatalomba kerülhessenek. Szar mocskos banda, pont ezért nem szabad hatalomra juttatni őket.
GV0917
2013. február 26. 15:29
"Megszüntetjük a TEK-et és az Osrszággyülési Őreséget..."Mindent,mindenkit,aki az Orbán kormány jóvoltából" került helyzetbe"!!!! Igaz,hogy elitéljük a visszamenőleges törvényeket,de ilyenkor nem számít! Mit is mondott egy kis hadnagyocska a "Bohóclázadás " idején? Ti kezetekben a törvény-miénkben a fegyver!Ez nagyon hasonlít az érvényben lévő alkotmányos rend eltörléséhez! Budaházy ehhez kutyafaxa! Kezd a helyzet eldúrvulni.A csóvás emberek kezdenek felébredni,tarts a kezed ügyében egy vödör vizet,mert ezek egy hidegzuhanytól lehülnek.Mindig jobb megelőzni a bajt!
kjkj945
2013. február 26. 14:29
"" Harangozó Tamás kitért arra, hogy megszüntetnék a Terrorelhárítási Központot és az Országgyűlési Őrséget, feladataikat pedig ismét a rendőrségre bíznák."" És újra rebisz-nek neveznék, mert 2006-ban már teljesítettek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!