Az Együtt-PM kikéri az ózdi vízvezeték-fejlesztési adatokat

2013. augusztus 07. 14:30

Az Együtt-PM közérdekű adatigényléssel fordul az ózdi önkormányzathoz, hogy kiderítse: pontosan mire fordította a város a Svájci Magyar Együttműködési Programtól nyert másfél milliárd forintot, amelyből egyebek között be kellett volna vezetni a vizet azokba az ózdi otthonokba, amelyek környékén vasárnap korlátozták a vízellátást. Ezt az ellenzéki párt társelnöke jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.

2013. augusztus 07. 14:30

Juhász Péter szerint felháborító, hogy miközben másfél milliárd forintot nyert az önkormányzat a város vízellátásának rendezésére, eközben elzárták a közkutakat, ráadásul mindezt hőségriadó idején, amikor más városokban vizet osztanak az embereknek.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra is: a másfél milliárdos közbeszerzési eljárást az a Provital Zrt. folytatja le, amely 2009-es megalakulásától a 2010-es kormányváltásig Homolya Róbert, a Miniszterelnökség helyettes államtitkárának tulajdonában volt és amely „állami megrendelésekből él 2010 óta”. Juhász Péter szerint ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy a „Lázár Jánoshoz köthető Fidesz-maffia továbbra is ilyen módon működik”. Az Együtt-PM szerint ezért is fontos megismerni a közbeszerzés pontos felhasználásának adatait.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. augusztus 07. 17:39
Pumpikák! Már megnyitották! Mindenre rárepültök, mint szúnyog marhahúsra. Aztán jön a légycsapó.
NeMá
2013. augusztus 07. 17:31
Fogadni merek a pályázat úgy szolt, hogy felét negyedét a háztulajdonos fizeti, a többit a pályázat, aki saját erővel hozzá járult annál bekötötték, aki meg úgy gondolta, neki elég a kútról a víz az nem!
GV0917
2013. augusztus 07. 15:48
Kendermag Peti! Nem elég a nagy meleg, még fokozod négy -öt mariskás spanglival.Aztán írsz marhaságokat! Egy svájci társulat, vagy mi a szösz , ad 1,47 milliárdot az ózdi vízhálózat fejlesztésére. Szerinted, bamba jószág ez "pántlikázott pénz?" A társelnök úr azt szeretné láttatni, hogy svájci adományozó az okiratban lefektette:.. "a 2013 július- augusztusában biztosan bekövetkező súlyos aszály és kánikulai napokra XZ,YP,XD és a "Csont "utcai lakosok részére külön több milla HUF-ot utalnak, valamint minden családnak két-két alumínium vizeskannát, amit a vízkorlátozás elmúltával népi zenekarukban hangszerként felhasználhatnak! Így képzeltétek , nagyokosok?
kamasuka
2013. augusztus 07. 15:32
Persze, az úgy működik, hogy baráti alapon bevezetik a vizet a cigóknak, akik majd nem fizetnek érte. Idióták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!