Így tolták a helyére a Mad Max-vagont Röszkén

2015. szeptember 14. 20:46

Most már a vasúti síneken sem szabad az átjárás: hétfőn este helyére tolták a GYODÁ-val felturbózott vagont a szerb-magyar határon.

2015. szeptember 14. 20:46

Helyére került a magyar-szerb zöldhatárt lezáró műszaki akadály utolsó eleme, egy határkerítés-szakasszá átalakított tehervagon hétfő este Röszkén, a Szeged-Szabadka vasútvonalon. Szerbia felől így már csak a hivatalos határátkelőkön keresztül lehet Magyarország területére lépni szárazföldön.

A régi tehervagon egyik végére a határzár építése során is használt horganyzottacél-oszlopokból készült keretet erősítettek. Az acélgerendákra hét sor – a gyorstelepítésű drótakadálynál és a határzár kerítéseinek tetején is használt – NATO-drót került.

A Mad Max-vagonnak becézett szerelvény behelyezéséről a VS.hu tett közzé videót.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. szeptember 15. 01:37
Lehet mutogatni majd a sok zombinak a ZDF-en, meg a CNN-en! :)
Területvédő
2015. szeptember 15. 00:43
A Tiszára esetleg valami? 50 méter csónakázással bejönnek.
ElQurMinator
2015. szeptember 14. 22:56
Jó! Teccik! Na most ugyanebben a sorrendben haladjunk tovább a kerítéssel a horvát-szlovén határok felé. Közben előretolt felderítéssel, titkosszolgálati módszerekkel folyamatosan nyomon követni, hogy merre mennek a migránsok ezek után. Tehát előttük kell lépni, mielőtt más országrészeket is letarolnak. Mert sokkal lassabban tudjuk a kerítést építeni, mint ahogy ide csődülnek. A horvát szakasz meg sokkal hosszabb, mint a szerb.
illiberator
2015. szeptember 14. 22:20
Saját szememmel láttam az eseményt; nagy megkönnyebbülést éreztem. Hemzsegtek a különböző országok sajtóhiénái a zárókerítés utolsó métereinek beépítésekor. Plusz rengeteg rendőr és katona állt sorfalat. A vágányokat övező hatalmas területen szeméthalmok, otthagyott sátrak, sertés és marhaistálló keverék szmellje, bár 50-100 mobil WC is volt elérhető közelségben. Ettől a naptól már egy migráns sem lép át e helyen, az biztos! Holnapról pedig minden visszatér a régi kerékvágásba. Röszke újra, egy unalmas, de élhető kis határ menti falu lesz, az ott lakók nagy örömére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!