Kormánypárti lett a legnagyobb ellenzéki török újság

2016. október 08. 13:29

Így cserélte le Erdoğan elnök a legnagyobb ellenzéki török lap szerkesztőségét tavasszal.

2016. október 08. 13:29

Pontosan hét hónappal ezelőtt számolt be arról az Al Jazeera, hogyan cserélték le a „gülenista” ellenzéki újság szerkesztőségét Törökországban.

A Zaman hivatalos honlapján a következő üzenetet lehetett olvasni: „Önöknek, az olvasóinknak jobb minőségű és objektívebb szolgáltatást fogunk nyújtani, amint lehetséges.

A lap főszerkesztőjét és rovatvezetőjét a rendőrök bilincsben vitték el, a hatóságok a lap „terrorista szervezetekkel való kapcsolataira” hivatkoztak. A Zaman az elnök rokonainak és minisztereinek korrupció ügyleteiről is beszámoltak korábban.

A lap hangneme egyik napról a másikra vett 180 fokos fordulatot. A szombati címlapon még az állt: az „alkotmányt felfüggesztették”, a vasárnapi címlapon pedig már Erdoğan elnök mosolygott és az épülő Boszporusz-hídról számoltak be. 

A szembetűnő változás hatására tüntetések indultak, a rendőrség könnygázt is bevetettek a demonstrálók ellen. 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. október 15. 12:23
ez már csak egy lépés onnan, ahol most tartunk itthon...
adam
2016. október 10. 10:35
A Magyar Nemzet meg örökösen vállalt ellenzékbe vonult. A demokrácia mégis nálunk van veszélyben...
Lotti
2016. október 09. 14:30
Lassan úgy lesz mint az átkosban. Tessék a sorok között megtanulni olvasni. A Mandi szolidaritásból most teszi be a tavaszi hírt, amikor a Népszabadság.... Oszt rossz az, aki rosszra gondol. Párhuzamosságok .....?
kamasuka
2016. október 09. 14:03
És? Nálunk meg ellenzéki lett egy 180 fokos fordulattal a korábbi kormánypárti lap. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!