Ez egy átkozott bizniszpárt!

2016. november 16. 11:21

A Liberális Párt egy hazugságon alapszik.

2016. november 16. 11:21
Puza László

Ön együtt alapította Fodor Gáborral a Magyar Liberális Pártot?

Nem volt alapítás, a Liberális Párt egy hazugságon alapszik. Amikor 2009-ben már látszott, hogy az SZDSZ a haláltusáját vívja, néhányan úgy gondolták, hogy megmentik az SZDSZ-t. Titokban létrehoztak egy fantompártot Demokratikus Centrum Unió névvel. (Ezen a néven indult volna 2010-ben az MDF-SZDSZ szövetség.) Összejöttek a kispesti SZDSZ-iroda kertjében, megírtak egy alapszabályt, lepapírozták, bejegyeztették, és aztán altatták ezt a pártot. Én sem tudtam róla akkor, jóval később tudtam meg. Ebből lett később a Liberális Párt.

Hogyan?

Egyszer csak kaptunk egy értesítést, hogy a Sas utcában pártalapítás lesz. Na most, ismereteim szerint egy pártot úgy alapítanak, hogy összehívják a leendő alapítókat, megvitatják a párt alapszabályát, demokratikus procedúrák szerint. Ehelyett a Sas utcában a Fodor odaállított 5 embert, hogy ők lesznek a párt vezetői. Korábban ezeket az embereket nem is láttam, leszámítva a Bősz Anettet. Kiállt velük a Fodor, és a törzsliberálisok csak néztek, hogy mi van itt.

(...)

Ki vezeti valójában a Liberális Pártot?

Nekem az az érzésem, hogy a Fodort nem is érdekli a párt. A párt anyagi részét Boruzs András és Szabadai Viktor vezetik. A párthoz kötődő alapítványok mindegyikében kuratóriumi tagok vagy elnökök. A párt mögötti pénzügyi manipulációk az ő kezükben vannak. Szerintem Magyarországon nincs olyan párt, amelyiknek az egy tagra vetített anyagi helyzete ilyen jó lenne. Gyakorlatilag van 50 tagja a pártnak, ehhez van egy nagy apparátus, van egy belvárosi félemeletnyi iroda, van ki tudja hány fizetett alkalmazott, és van három alapítvány mögötte. És eközben nem lehet belelátni, hogy a politikai döntések hol születnek.

(...)

Milyen jövőt jósol a Liberális Pártnak, ha Fodor marad az élen?

Ha tényleg a Fidesz kesztyűbábjaként működik a pártvezetés, akkor nem fogják feladni. A Fidesz szinte korlátlan anyagi és médialehetőséget tud biztosítani bárkinek, amíg érdeke fűződik hozzá. Elképzelhető, hogy Fodorék további kispártokat, »civil« szervezeteket behálózva bomlasztják majd az ellenzéket, hiszen ez a Fidesz érdeke.”

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
opht
2016. november 16. 11:49
Ej de szép is, mikor a DK a liberálisokat, a liberálisok Vonáékat, a jobbikosok az MSZP-t, az MSZP (egy része) meg Gyurcsányt vádolják, hogy a Fidesz fizetett ügynöke! Csak keményen, elvtársak, csak keményen! :-)
Nannyó
2016. november 16. 11:38
Ezt mé' kell mégegyszer szemlézni? A kutyát se érdekli...
BostonBoy
2016. november 16. 11:33
Nyugati Fény, na jóvan...Fletó nekiment a liberálisoknak, tuggyuk,ércsük, na. Amondó vagyon, kérjünk még egy kávét és figyeljük a baloldali összefogást:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!