Áder: Az a feladatunk, hogy őrizzük sokszínű hagyományainkat, kulturális örökségünket

2017. szeptember 11. 10:58

Áder János köztársasági elnök Zentán, a zentai csata háromszázhuszadik évfordulója alkalmával rendezett ünnepségen egymás tiszteletére és megbecsülésére szólította fel a szerbeket és a magyarokat.

2017. szeptember 11. 10:58

„Egymás tiszteletére és megbecsülésére szólította a szerbeket és a magyarokat Áder János köztársasági elnök hétfőn Zentán, ahol a törökök leverésével zárult zentai csata 320. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vett részt szerb kollégájával, Aleksandar Vuciccsal.

Áder János úgy fogalmazott: ahogy 320 évvel ezelőtt, úgy „ma sem mindegy, hogy milyen békét kötünk egymással, a körülöttünk élőkkel, végső soron önmagunkkal, és hogy mit hagyunk örökül az utánunk jövőknek. Nekünk, kései utódoknak, az a feladatunk, hogy egymás megbecsülésével őrizzük sokszínű hagyományainkat, kulturális örökségünket.

Kifejtette: nem mindegy, hogy az utódok mit hagynak hátra, véres indulatokat vagy tiszteletet egymás teljesítménye iránt, kicsinyes ellenségeskedést vagy közös célokat, részvétlenséget a bajban vagy európai összefogást, „a 20. század sok-sok embertelenségét vagy a 21. század őszinte bocsánatkérését, a cinizmus sötét árnyait vagy annak bizonyságát, hogy hazánkért, közösségeinkért, európai kultúránkért érdemes közösen küzdenünk”. Végül leszögezte: Szerbia és Európa számíthat Magyarországra.”

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2017. szeptember 11. 12:03
"...mit hagyunk örökül az utánunk jövőknek." - mit, mit! Hát ezt: "...Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá. Az országban úgy állítunk elő értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszereket, hogy közben védjük talajainkat, ivóvízbázisainkat, az élővilágot, a tájat és benne az embert közösségeivel és kultúrájával." (Nemzeti Vidékstratégia 2012-2020) "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket." (Nemzeti Együttműködés Rendszere - NER) Még környezetbarát, szélhajtotta vaskakasunk is van hozzá, aki így hirdeti: https://m.youtube.com/watch?ut.. Úgy-e, hogy mink nem hazudunk? Kukurikú!
madarasi.abel
2017. szeptember 11. 12:01
Eljátszottad a tiszteletet, most már mondhatsz, amit akarsz. Sajnálom, hogy ilyen elnöke van a köztársaságunknak. bajszos szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!