Orbán: Aki megtámadja Lengyelországot, megtámadja egész Közép-Európát

2017. december 22. 09:05

Egész Közép-Európát támadja meg Brüsszel, ha uniós büntetéssel támadják meg Lengyelországot – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

2017. december 22. 09:05

Ha valaki megtámadja Lengyelországot, az megtámadja egész Közép-Európát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth Rádiónak nyilatkozva. A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar nemzet érdeke is, hogy szolidáris legyen a lengyelekkel, és világossá tegye, semmilyen uniós büntetés nem valósulhat meg velük szemben. 

A kormányfő méltánytalannak és igazságtalannak nevezte az Európai Unió eljárását, és leszögezte: Lengyelország nélkül nincs erős Közép-Európa. A lengyelek elsöprő többsége a bevándorlásról ugyanúgy gondolkodik, mint a magyarok – fűzte hozzá. Rámutatott arra is: Lengyelországba tízezer szám érkeztek migránsok a volt szovjet területekről, és több mint egymillió ukrán is, ezt azonban az unió, „amely mindent egy kaptafára akar ráhúzni”, nem veszi figyelembe. Csak azt tartja problémának, amely a nyugati országok számára probléma – mondta Orbán Viktor.

Újabb támadás

Újabb támadás előtt áll Magyarország, mert akik kötelező betelepítési kvótát akarnak Európában, jövőre újra próbálkozni fognak, miután a decemberi uniós csúcstalálkozón erről nem született döntés – fogalmazott a miniszterelnök rámutatva: Magyarország álláspontjának súlyt adott a nemzeti konzultációban részt vevő több mint 2,3 millió ember véleménye. A miniszterelnök köszönetet mondott a konzultációban résztvevőknek.

Orbán Viktor hozzátette, mások meggyőzésében egyelőre nem járt sikerrel Európában, a kvótát szorgalmazók száma változatlan, akik a márciusban esedékes következő csúcson ismét érvelni fognak álláspontjuk mellett. Csupán időt nyertünk, de „aki időt nyer, életet nyer”. Európában az elmúlt időszak választásain rendre a bevándorlást korlátozni kívánók erősödtek – mutatott rá a kormányfő, hozzátéve: arra számít, hogy ez folytatódni fog.

(MTI)

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubaka
2017. december 23. 08:31
Basszus!!! Ennyi idióta egy országban!!! Ez vagy isten büntetése, vagy Ő sem tökéletes! Mi a faszt akartok köcsögök? Hogy asszonyaitokat bambusz farkú gibbon tekintetű négusok tolják falkában hátulról? Látom van itt jó pár gazdaságai fenomén akinek halvány lila fingja nincs a rendszerben gondolkodásról, de osztja az észt, mint Cicero! Baszki! Lehet gyűlölni meg kurvaanyázni Orbánt és a FIDESZ-t de annyira barmok már ne legyetek, hogy a másik alternatíva lelket melengető jövőjéről még csak hajlandók sem vagytok gondolkodni!!! Kell nekünk az Egyesült Európai Unió? A faszt! Hogy egy francia hermafrodita mondja meg, hogy élhetsz e itt vagy helyetted egy észak afrikai "menekült" jogosult erre, vagy egy tíz éve még fiú volt, mára nővé operált dán hyperman véleménye alapján másod, harmadrendű kiszolgálója (bérrabszolgája) lehetsz az ő eszméinek! Persze van más válasz út is, mert a kommentekből látom,, kurva nagy az Isten állatkertje, de észt csak keveseknek adott!, tehát hajrá köcsögök!!! Most lehet orbákolni!!!!!!!!
he-he
2017. december 23. 07:29
Ezt a köcsög orbánt kéne úgy megtámadni,hogy a Földről is eltűnjön.
Pelso j.
2017. december 22. 23:37
Kit érdekelnek a lengyelek? Nálunk trappolt az ideutaztatott csőcselékük párszor, ezért már haverok?
flesh ripper
2017. december 22. 20:01
Aki megtámadja Magyarországot, az megtámadja Közép-Európát! Aki megtámadja Lengyelországot az megtámadja Magyarországot! Aki megtámadja Magyarországot, az megtámadja Európa szívét és agyát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!