Szakértő: Az Európa Tanács megakadályozhatja a migrációs alap bővítését

2019. március 16. 11:25

Az Európai Tanács megakadályozhatja, hogy háromszorosára emeljék a migrációs alap keretösszegét – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese.

2019. március 16. 11:25

Az Európai Tanács megakadályozhatja, hogy háromszorosára emeljék a migrációs alap keretösszegét – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

A kutató elmondta, az Európai Bizottság javaslata szerint 10,4 milliárd euróra emelnék az alap forrásait az előirányzott 3,1 milliárd euróról. A célok közül ki lehet emelni – fogalmazott a szakértő –, hogy a migránsok át-, illetve betelepítését is honorálnák az említett forrásból.

Az Európai Tanács mellett a májusi EP-választásoknak is lehet szerepe abban, hogy végül elfogadják-e ezt a megemelt összeget – fűzte hozzá.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2019. március 16. 21:07
Nagyon elegáns húzás lenne atz az európa tanácstól ha döntésúket elhalasztának addig a választásug ahol európa népei véleményt mondhatnának a "munkájukról" azaz nem hoznának addig döntést ameddig végre az európai emberek is beleszólhatnának a jövőjükbe nem csak "Soros és mindenre nyitott csapatai "..
Mich
2019. március 16. 16:55
Valójában már Nyugatnak is elege van a migránsokból, most már csak azt szeretnék elérni, hogy Keletet is legalább annyira elárasszák a migránsok - hogy nehogy valamikor is utolérjük őket...
llnnhegyi
2019. március 16. 16:54
Csuccs! Az Európa Tanács a legfőbb döntéshozó szerve az EU- nak.
tizuii
2019. március 16. 13:42
ha nincs migráció, nem kell migrációs alap sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!