Áder János részvétét fejezte ki a Srí Lanka-i áldozatok miatt

2019. április 21. 17:09

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia imádkozik az áldozatokért.

2019. április 21. 17:09

Magyarország minden polgára nevében őszinte részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök a Srí Lankán húsvétvasárnap szállodák és katolikus templomok ellen elkövetett robbantásos merényletekben elhunyt ártatlan emberek hozzátartozóinak és barátainak a Maitripala Sziriszena Srí Lanka-i államfőnek küldött részvéttáviratában.

„Mély megdöbbenéssel és mélységes szomorúsággal értesültem a brutális terrorcselekményekről, amelyek Srí Lanka négy városában történtek a nap folyamán és tragikus módon oly sok békés ember életét követelték” – olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal által az MTI-hez eljuttatott részvéttáviratban.

Áder János kiemelte, hogy Magyarország polgárai „a gyász e nehéz óráiban” kiállnak Srí Lanka népe mellett, és megerősítik, hogy továbbra is elkötelezettek a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelem mellett. A köztársasági elnök mielőbbi felépülést kívánt annak a több száz embernek, aki megsebesült „az aljas támadásokban”.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát (MKPK) fájdalommal tölti el, hogy a húsvét nem múlt el terrortámadás és keresztények elleni atrocitás nélkül, imádkozik az áldozatokért és családjukért – közölte Veres András, a testület elnöke a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozat kapcsán az MTI-vel.

A győri megyéspüspök közleményében azt írta, szomorúan értesültek a történtekről. „A feltámadt Krisztusban való hittel imádkozunk az áldozatokért, valamint családjaikért és kérjük a mindenható Istent a béke ajándékáért” – fogalmazott Veres András.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2019. április 21. 23:50
Tehetetlen a világ a fanatikusok ellen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!