Index: Megnyílt a karantén a Kútvölgyiben, már emberek is érkeztek

2020. március 13. 21:59

A Kútvölgyi karanténban lehetőség lesz arra is, hogy a párok és családok együtt töltsék el a karantén idejét – közölte az Index.

2020. március 13. 21:59

„Pénteken megnyílt a Kútvölgyi karanténkórház, értesült az Index. Információink szerint a fertőzésgyanús emberek elkülönítésére kialakított szárnyba már emberek is érkeztek. Eddig a Dél-pesti Centrumkórházban volt a kijelölt karantén, de az új koronavírus gyanúja miatt elkülönítettek száma mostanra 79-re emelkedett” – tájékoztatott péntek este az Index.hu.

„A kőburkolatától megfosztott, évek óta félkészen álló Kútvölgyi Kórházat nemrég ürítették ki, hogy plusz kapacitásokat szabadítsanak fel, ha a megfigyelésre és elkülönítsére szoruló fertőzötteket el akarják helyezni. Riportereinknek nemrég sikerült bejutni a felújítás alatt álló épületrészbe, amelyet rohamtempóban festettek ki, újítottak fel és alakítottak át. Az épületben infiormációink szerint több tucat embert tudnak elhelyezni nagyrészt kétágyas szobákban” – fogalmazott a portál.

Hozzátették: „a kórtermekhez fürdőszoba is tartozik, a két hétre ott lakó emberek ingyen wifit használhatnak. Mivel karanténról van szó, amelyet az ott lévőknek nem szabad elhagyniuk, arról is gondoskodtak, hogy a bent lakók tudjanak hol dohányozni”.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TalEle
2020. március 14. 19:11
A nemzeti konzultációt is halasztani kellene a járvány miatt, azzal, hogy a későbbiekben, kiegészítésképpen plusz egy kérdést még hozzá kellene fűzni: "Egyetért-e Ön azzal, hogy veszélyhelyzet idején az álhíreket megjelentető közösségi média korlátozható legyen?"....
zakar zoltán béla
2020. március 14. 11:32
Sarjad az OPNI kertjében a Soros giling-galang ...
night watch
2020. március 14. 10:02
A Kútvölgyiből intenzív kezelőkórházat kell inkább csinálni. Karanténre megfelelőbb egy bekerített és őrzött konténertelep is, amit kerületenkén létesíteni kell.
BőröndÖdön
2020. március 14. 08:16
Jéé,akkor szünetel a Kútvölgyi lepusztítása...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!