Határsértők kövekkel dobáltak meg rendőröket Röszkénél

2020. szeptember 30. 07:32

Létrán másztak fel a kerítésre.

2020. szeptember 30. 07:32

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél – derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható. A tájékoztatás szerint éjszaka mintegy negyven migráns gyűlt össze a határ szerb oldalán, a Röszke közelében található vasúti síneknél, majd a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével megpróbáltak felmászni a határkerítésre és bejutni Magyarország területére. A rendőröket kövekkel dobálták meg, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett. A rendőrök az erőszakos határátlépési kísérleteket többször is megakadályozták, és előállítottak három külföldit, akik szíriai állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőeljárás is indul az ügyben.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. szeptember 30. 13:26
2015. ismétlődik! Merkel nem áll a kövek alá védőernyőnek?!
Barna Kutya
2020. szeptember 30. 09:54
A tűzparancs ki van már adva?
Pandaka pygmaea
2020. szeptember 30. 09:50
Tegyék őket egy cellába Fegyőrrel, jó móka lesz. :)
atila68
2020. szeptember 30. 09:43
Próbálna valaki, bárki ugyanígy nyomulni Izraelben, vagy a Mexikó északi határán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!