Mi Hazánk: Magyarország határait inkább az illegális migránsoktól kellene óvni

2020. szeptember 02. 11:40

Toroczkai László elnök azt javasolja: ne legyen totális, általános határzár, legyen inkább szúrópróbaszerű egészségügyi vizsgálat a határon.

2020. szeptember 02. 11:40

A teljes és totális határzár helyett Magyarország határait inkább az illegális migránsoktól kellene jobban óvni – jelentette ki a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Toroczkai László azt mondta: a Mi Hazánk Mozgalom nem ért egyet a teljes és totális határzárral, amelyet szeptember elsejével rendelt el a kormány. Kiemelte: „észszerűtlennek és átgondolatlannak” tartják ezt az általános határzárat, amely magyar családok tízezreit elvágja egymástól, akik a határok két oldalán - akár a szomszédos, akár más országban – élnek.

Ásotthalom polgármestereként kitért arra: a határon azt tapasztalják, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan emelkedik az illegális migránsok száma. Ásotthalmon hetente nagyjából ötven illegális migránssal találkozik a helyi mezőőrség, illetve rendőrség. Azt is látni, hogy az érkezők között ismét egyre nagyobb arányban vannak az afrikai migránsok, akik – Toroczkai László szerint – sok százas, akár ezres számban vonulhatnak keresztül kontroll nélkül az országon. A politikus azt is megjegyezte, hogy a járványhelyzet ellenére Magyarországon idén csökkent a halálozások száma. Ezért úgy vélik, nem indokolt, hogy magyar embereket a határzárral elválasszanak egymástól, miközben több száz vagy több ezer migráns mindenféle kontroll nélkül jelenleg is keresztül tud menni az országon.

A Mi Hazánk Mozgalom azt javasolja: azokból az országokból, ahol kimutathatóan pusztít a koronavírus-járvány, ne érkezhessenek emberek, de ne legyen totális, általános határzár, legyen inkább szúrópróbaszerű egészségügyi vizsgálat a határon. Szerinte ez az intézkedés sokat árt a gazdaságnak is. A Mi Hazánk azt kéri, hogy vezényeljenek több rendőrt és katonát a déli határra, és Magyarország teljes határát inkább a migránsoktól óvják – mondta Toroczkai László.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Határ Győző
2020. szeptember 02. 12:47
Fidesz 2.0
3M..
2020. szeptember 02. 11:44
Az MHM megköszöni a Fidesznek, a mindig pozitív, vagy semleges színben őket feltüntetett, médiafelületeket. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!