Újabb, Magyarországgal együttműködő menekültek érkeznek Röszkére és Tompára

2021. augusztus 25. 11:50

Elindult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az a gépjárműkonvoj, amely újabb, a tálib hatalomátvételt követően megtorlással fenyegetett, Magyarországgal korábban együttműködő, Afganisztánból kimenekített afgán állampolgárokat visz az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság röszkei és tompai objektumába – közölte a Belügyminisztérium szerdán.

2021. augusztus 25. 11:50
null

A 114 felnőtt – közöttük egy kerekesszékes nő és egy tíz nappal korábban lőtt sérüléseket szenvedett férfi –, valamint a 126 gyermek hatósági karanténba kerül, teljes körű ellátásukról a magyar állam gondoskodik – írták.    

Megérkezésük után újabb hidegélelmiszer-csomagot és a járványügyi helyzethez igazodó egészségügyi, higiéniai és tisztálkodási felszerelést kapnak. Megkezdődik orvosi vizsgálatuk, az évszaknak megfelelő ruházattal történő ellátásuk szervezése, valamint az idegenrendészeti hatósági feladatok végrehajtásához szükséges adataik felvétele, ellenőrzése – olvasható a közleményben.

(MTI)

Fotó: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2021. augusztus 26. 09:12
A sok kreténnek: az unokaöcsém kint szolgált Afganisztánban. A legjobb barátját és katonatársát lőtték ki mellőle. Aznap reggel induláskor azon egyezkedtek hogy ki vezessen - a társa "nyert" - és ő kapta a golyót. Őket segítették ezek az afgán férfiak és nők - tolmácsok, helyi szervezők, informátorok. Ezek az emberek ugyanúgy a talibán célpontjai mint a mi katonáink, ugyanúgy vásárra vitték a bőrüket nap mint nap. A legalja viselkedés lenne ha otthagynánk őket megdögleni. Nem az amerikai módszerrel bánunk a szövetségeseinkkel. Mert muszlim? Él magyarországon többezer muszlim vallású -de már magyarországhoz kötődő ember. A Keletiben tőle veszed a kebabot, vagy a Határ úton a gyrost, vagy valamelyikük éjjel-nappali boltjában vásárolsz. Mégse akar felrobbantani-legyilkolni. Ezek nem naplopó gazdasági menekültek, főleg nem terroristák. Próbáljátok meg a szűkreszabott agyatokkal ezt felfogni. Ja és nem libsi csicska vagyok, hanem jobbközép Fidesz szavazó, hosszú szolgálati idővel, a kormány migránspolitikájával száz százalékig egyetértek -de ezzel a döntésével is. Ezekért az emberekért a minimum hogy ezt meg kell tennünk.
duzur
2021. augusztus 25. 16:12
Érthetö. Egyik férfin sincs fökötö...
nyugalom
2021. augusztus 25. 15:28
Libsikomcsik, most segítsünk vagy ne?
bunko_jobbos
2021. augusztus 25. 14:57
Ez már NATO biznisz, itt nem pattoghatunk annyira. Ez már komoly. Párat majd befogadunk, de nem akkora mennyiségben, mint amire Gyuriék az eredeti projektet tervezték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!