Bősz Anett: Dobrev Klára képes gólt lőni

2021. szeptember 10. 11:48

A Magyar Liberális Párt elnöke véleménycikkben korteskedik a DK miniszterelnök-jelöltje mellett.

2021. szeptember 10. 11:48
null

Az atv.hu-ra írt véleménycikket Bősz Anett, melynek témája az ellenzéki előválasztás volt. Az ellenzéki politikus azzal kezdi írását, hogy a  hazai közélet tele van elszalasztott pillanatokkal, amelyre példákat is hoz.

„A hazai nemesség Trianon előestéjén a parlamentben dulakodott, és tintatartókkal dobálták egymást, a távolból már minden mozzanatában felemelőnek ható 1848-as forradalom és szabadságharc nagyjai közül többen kölcsönösen hazaárulónak tartották a másikat, Tomori Pál hiába várta Szapolyai Jánost Mohácsnál” – olvasható a véleménycikkben.

A történelmi áttekintés hirtelen 2010-ben folytatódik,

amikor Bősz Anett szerint „Orbán Viktor újra elindította azokat a reflexeket ebben a diktatúrából alig 20 éve szabadult társadalomban, amelyek ennek az ellenkezőjére fordították a sorsunkat”.

„Ideje beszélni a magyar társadalommal arról, hogy mit jelent szabadnak lenni, hogy mit jelent felemelkedni, hogy mit jelent a demokrácia nagy előnye a diktatúrákkal szemben, és miért érdemes megvárni egy hosszabb vitát és kompromisszumkeresést, mint önkényesen kijelölni egy utat, és azt mondani, hogy »aki nincs velem, az ellenem van«” – magyarázza a liberális politikus.

„Ideje beszélni arról, mennyivel tiszteletre méltóbb Tomori Pálnak lenni, mint Szapolyai Jánosnak” – tér vissza a párhuzamhoz Bősz, mjad kicsit később hozzáteszi: „elég azokból a politikusokból, akik választott pozíció nélkül nem tudják megmondani, kik és mik ők”.

Ezután érkezünk el a cikk lényegi mondanivalójához, amelyben a Magyar Liberális Párt elnöke

kifejti, miért lenne alkalmas miniszterelnök-jelölt Dobrev Klára.

„Bármit el lehet érni úgy, ha az embernek nem csak az esze, de a szíve is a helyén van. Részéről nem üres locsogás, hogy azért indult országjárásra, hogy hallgasson. Pontosabban, hogy meghallgasson. Ez is egy tanulás – két diploma, öt nyelv és 25 év államigazgatási és politikai tapasztalat mellé. Annak tanulása, hogy hatalomra jutva mivel lehet korrigálni azt a sok fájdalmat, amit az elmúlt 11 év okozott idehaza. Meg kell ragadni végre a pillanatot, és „belőni azt a bizonyos gólt”, ami után mindenki felemelheti a fejét. Dobrev Klára képes erre” – véli Bősz Anett.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. szeptember 11. 18:47
"Bősz Anett: Dobrev Klára képes gólt lőni" A pöckével? Géczy Zsolt is képes gólt lőni, a nyolc centis lábával.
rókabácsi
2021. szeptember 11. 15:48
hol? te szerencsétlen?
kitiltott
2021. szeptember 11. 13:03
Hova? kinek ? Kaméleon..
ferfe
2021. szeptember 10. 22:39
Hát itt vannak a bajok, bősz/me/ anett. Ha egyszer sikerülne valamelyikőtöknek a "hatalomra jutva" kifejezés helyett valahogy kivicsorogni pl. "A nemzetet szolgálandó" gondolatot, már nagyot dobbantanátok felfelé a bányászbéka segge alól. Istenem, segíts, jaj, mit tettem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!