Karácsony: Rájtvíng populizm ding....dingvisiz...

2022. szeptember 22. 11:03

Ismét kifogott az angol nyelv Budapest főpolgármesterén.

2022. szeptember 22. 11:03
null

Korábban beszámoltunk róla, hogy Karácsony Gergely szerint nem biztos, hogy minden úgy történt a kampányfinanszírozás során, ahogyan azt Márki-Zay Péter állította – a Central European University (CEU) által rendezett konferencián mondta el a főpolgármester.

Érdekesség, hogy Karácsony angolul tartotta a beszédét. „Itt van a pontos leirata Karácsony Gergely CEU-s beszédének.

Hiperpasszív, fonetikus INGLIS!

írta Facebook-oldalán Bohár Dániel.

***

Nemrégiben előkerült egy videofelvétel, amelyen Szijjártó Péter külügyminiszter tolmácsol a főpolgármesternek egy diplomáciai eseményen. A Pesti Tv riportere pedig angolul kérdezte, mire Karácsony elmenekült. Később annyit ismert be, hogy a miniszterelnök jobban beszél nála angolul. Korábban Karácsony azt nyilatkozta„Nemzetközi porondon elég jól megállom a helyem”.  Mint mondta, „amikor Angela Merkel német kancellár lett, akkor tanult meg angolul, én ezt a példát szeretném követni”.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totisz
2022. szeptember 23. 15:21
Hát igen lehet ezen humorizálni. Egyébként miért kellene egy magyar főpolgármesternek vagy bármilyen vezetőnek angolul tudnia ? Hogy van az, hogy az angol királyi családban és annak legszélesebb rokonai körében senki egy pohár vizet nem tud kérni semmilyen idegen nyelven, pedig a tanulmányaik során ha legalább az érettségiig eljutnak -sokan addig sem például Lady Di és sokan mások) végig kötelező a francia nyelv ? Vannak tolmácsok azok majd fordítanak, egyébként nagyon tetszik ám az angoloknak, ha a nyelviskolákban akármilyen jól megtanult angolt használjuk, az ugyanis messze áll az idiomatikus angoltól és hát meg lehet alázni és lenézni a beszélgető partnert. Az angol királyi családban egyedül Károly dicsekszik, hogy őt nem lehet franciául "eladni" tudjuk hogy ez mit jelent...
Readar
2022. szeptember 23. 15:07
Te jó ég! Geri Német kancellár akar lenni!!!
Syr Wullam
2022. szeptember 23. 13:46
Vat dö fak iz disz? Disz iz ö faking szobadisz. ;-)
kecsketenyeszto
2022. szeptember 23. 13:40
Nagyon beakadt nálatok a lemez, kedves fityeszesek! Melyik országban is szégyen a nyelvoktatás? Nem hiába lett eltörölve a nyelvvizsga követelmény a felvételihez, amikor rájöttetek hogy ahhoz normális oktatási rendszer is kellene...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!