Megtelt a Kossuth tér a pedagógusokért tüntetőkkel

2022. október 05. 17:23

Helyszíni beszámolók szerint az Alkotmány utcán is sokan állnak.

2022. október 05. 17:23
null

Délután ötre hirdettek demonstrációt a béremelést követelő pedagógusok és diákok. Az eredeti tervek szerint csak 17:30-tól zárták volna le a Margit hidat, azonban mindannyian az úttesten álltak és az autók nem tudtak áthajtani. A szervezők arra kérték a demonstrálókat, azért a 4-6-os villamosokat engedjék át. A tüntetésre egyre többen érkeztek, végül az egész hidat megtöltötte a tiltakozók tömege, amely ezt követően átvonult a Parlamenthez.

Az Index helyszíni beszámolója szerint a menet este hét előtt érte el a Kossuth teret. A Parlament környéke nagyjából megtelt tüntetőkkel, több tízezresre duzzadt a tömeg. A szolidaritási koncerttel egybekötött tüntetés érdemi része este 7 óra után kezdődött.

A színpadon a Tanítanék Mozgalom egyik plakátja látható kifeszítve, amelyen az alábbi szöveg olvasható: „Tanítanék, de nem mindegy, hogyan.” A résztvevőket Molnár Áron színész, aktivista köszöntötte, majd felkonferálta az első felszólalót, Törley Katalint, a Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik elbocsátott pedagógusát. 

Az első zenekar koncertje után a tüntetés szervezői léptek színpadra, akik megköszönték a résztvevők jelenlétét. Valamivel este nyolc óra előtt pedig

NoÁr szerint a téren és a szomszédos utcákban mintegy 35 ezren lehetnek.

Két szervezet is sztrájkolt volna, egyikük visszalépett 

Országos pedagógussztrájkot szerveztek a szerdai napra, amely a pedagógusok világnapjára. Eredetileg a két szakszervezet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete együtt vett volna részt ezen, ám utóbbi végül visszalépett, mert szerintük túl kevés idejük maradt a kivitelezésre. 

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP
Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Kapcsolódó

Aki a polgári engedetlenséget választja, elvileg tisztában van a következményekkel – véli a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
A polgári engedetlenséget egy minden oldalról nagyon nehezen kezelhető helyzetnek tartja a kar. BŐVEBBEN...

A polgári engedetlenséget egy minden oldalról nagyon nehezen kezelhető helyzetnek tartja a kar. ...

Nyitókép: Facebook

Összesen 682 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiababa
2022. október 07. 21:48
Hol vagy Bangóné! Veled SZrTÁJKOLNI tudtak csak!
utolsó kisgazda
2022. október 06. 11:38
Kedves fideszes Toprongyok! Ez bizony bértüntetés volt! Az a pofátlanság, hogy Gyurcsánybanda rátelepedett erre az egészre. Nem politikai tüntetés volt de azzá lett. Szívesen venném, hogy a kiscigány és a gyurcsánybanda eltakarodna ebből a világból. Ti is kedves magyar tarka marhák!
Ólat a trolloknak
2022. október 06. 10:45
Megtelt? Akkor nem láttátok még, amikor tele van..
Agrippa
2022. október 06. 09:55
Az öntömjénező molnár áron "művész úr" a legutóbbi tüncékézésen élőzés közben három értelmes mondatot nem volt képes elmondani. Ennél még egy "elnyomott" tesi tanár is magasabb szinten van. Bár..., nem biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!