Karácsony szerint épp csődbe megy a főváros, de Taylor Swift persze jöhetne

2023. június 23. 20:21

Nagy hullámokat vetett a főpolgármester TikTok-videója.

2023. június 23. 20:21
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Már több mint 280 ezer megtekintésnél jár Karácsony Gergely csütörtök este feltöltött TikTok-videója. A főpolgármester arról tájékoztatta követőit, hogy levelet írt a rendkívül sikeres énekesnőnek, nem is akármilyet.

Gyorsan leszögezte, mennyire szereti a 33 éves amerikai zenész munkásságát, majd úgy folytatta,

nagyon szeretné, ha Taylor Swift eljönne Budapestre.

A levélben a politikus szerint az szerepel, mennyire szuper hely a főváros, ide mindenképpen el kell, hogy jöjjön koncertezni. Szomorúan megjegyezte, egyelőre a magyar főváros nem szerepel az énekesnő turnéállomásai között. 

– jelentette ki Karácsony.

@karacsonygergely_ Levelet írtam Taylor Swiftnek! Bár az Eras Tour állomásai között jelenleg nem szerepel Budapest, tudom, hogy sokan szeretitek, ezért mindent megteszek, hogy hozzánk is ellátogasson. Reméljük a legjobbakat!  #taylorswift #taylornation #taylorswifthungary #swiftie #taylorswiftbudapest #karacsonygergely #karácsonygergely  Bejeweled

 

Wintermantel Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője közösségi oldalán csak annyit írt, „Budapesten már tényleg minden rendben van, minden tökéletesen működik, kátyúk felszámolva, az utcák tiszták, a parkok rendezettek, épülnek a fontos beruházások, így a Főpolgármesternek már csak koncertet kell szervezni”.

A turné stimmel

Még reális esélye is lenne annak, hogy Taylor Swift hazánkban koncertezzen, ugyanis nagyszabású turnén van éppen: a The Eras névre keresztelt

koncertsorozata előreláthatóan több mint egy évig tart,

a nyár végéig azonban a tengerentúlon, elsősorban az Egyesült Államokban és Mexikóban tart koncerteket az énekesnő.

Taylor Swift mostani turnéja során. Fotó: SUZANNE CORDEIRO / AFP
Taylor Swift mostani turnéja során. Fotó: SUZANNE CORDEIRO / AFP

Legközelebb

jövő májusban lesznek európai koncertjei Swiftnek,

érinti többek között Párizst, Stockholmot, Lisszabont, Londont, Dublint vagy Amszterdamot. 

Amennyiben mégsem valósulna meg a karácsonyi mesterterv és nem hatnák meg Taylor Swiftet a főpolgármesteri szép szavak, úgy a hazai rajongók – élükön a főpolgármesterrel – a legkisebb utazással jövő augusztus 9-én tombolhatnak kedvenc zenéikre. Akkor ugyanis Bécsben, az Ernst Happel Stadionban tart koncertet az énekes. 

Üres a kassza?

Hónapok óta más sem áll a fővárosi vezetés kommunikációjának középpontjában, minthogy a kormányzati elvonások miatt teljesen kiapadt a kassza, lassan már a legalapvetőbb feladatokra sincs kerete Budapestnek. Tavasszal Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes a lapunknak adott interjújában vezette le, hova is tűnt az a 200 milliárd forint, melyet még az előző vezetéstől vettek át 2019 őszén.

Szavai szerint 2020. január 1-jén a főváros főszámláján volt 186,2 milliárd forint nem kötött felhasználású forrás, míg idén január 1-jén a főváros számláján már csak 10,1 milliárd volt, mely alapján „jól látszik, hogy 176 milliárd forinttal apadt ez az összeg”. 

Akkor azt mondta, hogy a kiadások terén három tétel növekedett meg,

legnagyobb mértékben a közösségi közlekedésben keletkező kiadások.

Kiss Ambrus akkor belebegtette azt is, amennyiben nincs kormányzati segítség vagy átütemezés, akkor súlyosan mínuszos lesz az idei költségvetése Budapestnek.

Nem vagyok optimista az idei évvel kapcsolatban - Kiss Ambrus a Mandinernek

A főpolgármester-helyettes elmondta, hova is tűnt az a 200 milliárd forint Budapestről, melyet még a Tarlós István-féle városvezetéstől örököltek.

Nem olcsó egy szupersztár

Egy-egy turnéállomás leszervezése sok-sok tárgyalást, szervezést, na meg persze rengeteg pénzt igényel. A Forbes tavaly készített egy átfogó cikket arról, mennyit kereshet Taylor Swift mostani turnéjával. Általában hétpecsétes titok szokott lenni az előadóknál, mennyiért vállalnak el egy-egy koncertet. A díjazás természetesen több tételből áll, a teljes gázsiból a menedzsment, a zenészek és az adott előadó stábja is részesül, az ő fizetésüket is javarészt ebből állják. 

Mindenesetre a gazdasági portál

Szakértők szerint a koncertsorozatból az énekes több százmillió dollárral gyarapíthatja majd vagyonát. A Billboard amerikai zenei magazin szerint az idén márciusban indult „The Eras” turnéból 591 millió dollárt fog kaszálni Taylor Swift. 

A turné végén Swift lesz minden idők legnagyobb bevételt generáló női előadója, ugyanis tavaly év végére már több mint 170 ezer eladott jegynél járt, minden koncertje telt házas lesz. 

Nyitókép: ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 05. 16:42
Taylor Swift persze jöhetne, csak azt nem értem, hogy miért a főpolgármester dolga a koncertszervezés. Neki nem a települése ügyeit kellene intéznie?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 05. 12:56
ide ne merjíg hivni eszta gurvát! it van mán negünk a gabika!
B_kanya
2023. július 05. 12:46
De hol is lenne az a koncert? STADIONBAN?! Ejj, kakigeli, ez nagy öntökönlövés....
olajfa1
2023. július 05. 11:53
Sok dollár, font, és euró "mikroadományból" igazán kifizethetné Swift kisasszony produkcióját... :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!