Megszületett az ítélet a határzárat megrongáló szír ügyében!

2023. július 17. 10:05

Az elkövető társának sikerült visszamenekülnie Szerbiába.

2023. július 17. 10:05
null

A Szegedi Járásbíróság jogerősen egy év két hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a szír férfit, aki Ásotthalom közelében megrongálta a határzárat, közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn.

A vádfeljegyzés szerint a vádlott és ismeretlen kilétű társa múlt szerdán hajnali 2 óra körül mászott át létrával a szerb-magyar határon felállított kerítésen, majd egy erővágóval levágtak két fémbilincset a kamerarendszerről, és annak fővezetékét is megkísérelték átvágni, azonban egy közeledő járőr miatt ez a tervük meghiúsult.

Kis idő múlva visszatértek, ekkor a vezeték rongálása közben egyiküket elfogta a rendőrség, míg társának sikerült visszamenekülnie Szerbiába.

A Szegedi Járásbíróság megállapította a férfi bűnösségét, egy év két hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetéssel sújtotta, és két évre kiutasította Magyarország területéről.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2023. július 17. 14:36
Röhejesek ezek a felfüggesztett börtönbüntetések, meg a 2 éves kitiltás is. Legalább a kitiltás lehetne min. 20 évre szóló.
Akitlosz
2023. július 17. 12:39
Hát ennek az eljárásnak így sok értelme nem volt, már ha bármi is.
Egyszeriember
2023. július 17. 11:35
Ez még jelképes büntetésnek is kevés.
Bicsike
2023. július 17. 11:31
Most őszintén. Mi az értelme ennek? Mármint az ítéletnek? Ezeknek a kecskebaszóknak ez nem ítélet, nekünk meg adóforintokba kerül. Legalább csuknák le egy magánzárkába kenyéren és vízen 2 évre. Talán elérnek valamit. Persze akkor meg jönne az Amnesty aztán sikítoznának az embernek a jogaira hivatkozva és jöhetne a nyakunkba még egy hetes cikkely. Ki van ez találva szépen. Lassan tényleg ott tartunk, hogy betiltja az únió a határvédelmet és aki védi a határait az eljárás alá vonják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!