Magyarország jobb ellenzéket érdemel

2023. augusztus 21. 13:23

Az LMP álláspontja egyértelmű évek óta: minél erősebb és egységesebb szövetség az EU és a NATO, annál erősebb Magyarország.

2023. augusztus 21. 13:23
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Az LMP álláspontja egyértelmű évek óta: Magyarország nemzeti érdeke az, hogy jó szövetségesi viszonyunk legyen a Nyugati országokkal, és minél erősebb és egységesebb szövetség az EU és a NATO, annál erősebb Magyarország.

Sokszor kritizáltuk a kormányt az ezzel ellentétes lépesei miatt. Legutoljára a kormány Finnország NATO csatlakozásánál tanúsított teljesen értelmetlen és semmilyen tényleges előnnyel nem járó időhúzását tartottuk butaságnak. 

Mégis az, hogy a Momentum Mozgalom szerint nem szabad augusztus 20.-án fogadni Törökország frissen megválasztott elnökét, mert 150 évig Ottomán megszállás alatt éltünk olyan blődség, amely az egész ellenzéki politika hitelét veszélyezteti. 

Viccesen megjegyezhetném, javaslom, hogy ne legyenek elnöki szintű találkozók Olaszországgal Isonzó miatt, de ennél szomorúbb a helyzet.

Azok a kritikák, amelyeket a többi ellenzéki párt fogalmazott meg, mely szerint Erdogan elnök olyan emberjogi helyzetet teremtett Törökországban, amely miatt nem szabadna fogadni eggyel érthetőbb álláspont, mégis véleményem szerint teljesen figyelmen kívül hagyja azt, ahogy a világ működik.

Törökország egy rettentő fontos ország, a NATO-ban szövetségesünk. Mindenki folytat magas szintű diplomácia kapcsolatokat Törökországgal. Be fogom alulra másolni, hogy újraválasztása után Erdogan elnököt a szocdem-zöld-liberális kormányt vezető német kancellár is fogadni fogja.

Nem baj, ha valakik a nyugatot másolják, csak akkor nem ártana a nyugati híreket elolvasni.

Magyarország jobb ellenzéket érdemel, a kétláb jó négyláb rossz kinyilatkoztatások senkinek sem segítenek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2023. augusztus 21. 22:37
"...minél erősebb és egységesebb szövetség az EU és a NATO," Lehet erősebb és egységesebb szövetség az EU kötőszövet bontó kényszergyógyszerelésével? Gender, méregzöld hamisan ijesztgető sokkterápia, migránsozó kohó olvasztó kevercs? Lüktető nekropolisz lét a MÁSSALHANGZÓKKAL+? LMP - elempé. El, MP!
kelemikes-2
2023. augusztus 21. 21:12
Álamalapítás ünnepe, meg a tatár meg török egyszerre!! „Most rabló mongol nyilát Zúgattad felettünk, Majd töröktől rabigát Vállainkra vettünk. Hányszor zengett ajkain Ozman vad népének Vert hadunk csonthalmain Győzedelmi ének!”
Hajnóczi Kristóf
2023. augusztus 21. 20:11
Sokat nyertünk a finnekkel - kilométerben: majdnem 1300 km új orosz-NATO határ. Nincs elég dolgunk a balti légtérvédelemmel, majd mehetünk meghalni a halzsíros rokonokért, mint 80 éve.
Dunhill67
2023. augusztus 21. 20:05
ezt az ungár gyereket megsütötte a nap vagy mifasz?...na,még egy-két ilyen kinyilvánulás és mehet a gazdájához a szőnyeg szélére:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!