Elképesztő: már TikTokon és Facebookon is toborozzák az embercsempészeket!

2023. szeptember 05. 22:17

Szakértők szerint az embercsempészbandák saját magukat is reklámozzák a közösségi oldalakon.

2023. szeptember 05. 22:17

Egy nap alatt megint több mint ezer migránssal szemben kellett intézkedniük a magyar hatóságoknak. A sokszor arcukat eltakaró illegális bevándorlók a legváltozatosabb módszerekkel próbálnak bejutni Magyarországra, kísérleteikről egyre többen videókat is megosztanak a közösségi oldalakon – olvasható a Hirado.hu-n. 

A Szabadka környéki erdőkben továbbra is szinte mindennaposak a lövöldözések, a magyarországi Ásotthalommal határos Királyhalmon pedig egyre közelebb kerülnek a migránsok a település lakott részéhez. 

Szakértők szerint az embercsempészbandák saját magukat is reklámozzák a közösségi oldalakon. Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda főosztályvezetője korábban azt mondta:

A szállítókat sok esetben a TikTokon vagy a Facebookon toborozzák.

Önéletrajzot kérnek, és alkalmassági vizsga is van. Úgy fogalmazott: „a gátlástalanság teteje, hogy a csempészek nyíltan hirdetik szolgáltatásaikat a közösségi oldalakon.”

Rengeteg migráns próbál bejutni az ország területére a déli határzárnál. Ásotthalom és Mórahalom térségében már gyakran előfordul, hogy az embercsempészek akár 150–200 főt is megpróbálnak átjuttatni a kerítésen – írta a portál.

Nyitókép: CLAUDIO CRUZ / AFP

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekrü
2023. szeptember 06. 07:50
izvesztyija 2023. szeptember 05. 22:19 "Orbán engedte őket szabadon. "- Miért mit kellett volna csináljon? Tartsa el őket az adófizetők pénzén? Attól, hogy börtönben voltak nem jött kevesebb migri erre. Ami meg a szlovák nyafogást illeti, tényleg nagyon hihető ám, hogy az a migri amelyik átjut a magyar határon, ahelyett , hogy az osztrákok fele tiplizne , inkább Szlovákia felé veszi az irányt. Sokkal inkább hihető, hogy közeleg a szlovák választás, a szlovák kormány pedig vesztésre áll, azt az emberek félelmére játszva próbálnak meg szavazókat szerezni.
Ekrü
2023. szeptember 06. 07:41
"Szakértők szerint az embercsempészbandák saját magukat is reklámozzák a közösségi oldalakon."- Nem kell ehhez szakértőnek lenni, ezt már Mari néni is rég tudja ott a falu végén...
Kormánypárti2
2023. szeptember 06. 07:16
Nekem jobban tetszik ha Orbán inkább szétosztja a határt védők között azokat a milliárdokat, amiket az emberjogi (bűnözőjogi) bíróságnál a túlzsúfoltság, meg a nem kóser börtönkaja miatt,kibulizott volna nekik meg magának a magyargyuri. Most a ballibsik krokodilkönnyeket ejtenek, persze csak mindössze az elúszott állam fejési lehetőség miatt.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 06. 06:42
>>>drogqueen 2023. szeptember 05. 22:19 Ezeket a Soros-katonákat engedte ki Orbán a börtönökből?<<< #CSAKAFELÉT #KÖZBENDOLGAAKADT #MEGFÁRASZTÓISAKIENGEDÉS #LIBURGYÁKÁLPROBLÉMARUGÓZÁS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!