Nincs nap, hogy ne gondolkodna pártja miatt az MSZP-s polgármester

2023. szeptember 11. 07:04

A 444-nek tálalt ki a II. kerület vezetője, Őrsi Gergely.

2023. szeptember 11. 07:04
ÖRSI Gergely; KARÁCSONY Gergely

Négy éve MSZP-s színekben nyert az önkormányzati választáson, de most könnyen lehet, hogy inkább függetlenként vág neki a kampánynak a budapesti II. kerületben, írja a 444 Őrsi Gergelyről.

Az interjúból kiderül, hogy olyannyira komolyan veszi a pártmentes önkormányzatiságot, hogy orvosi rendelőt nyitott a helyi MSZP-iroda helyén, ám nagypolitikai és főpolgármesteri ambíciói nincsenek. Hangsúlyozza: elege van abból, hogy az agglomerációs települések nem tesznek érdemi lépéseket a városba irányuló forgalom csillapításáért.

Az MSZP jelöltjeként nyert 2019-ben, szögezi le a 444, majd rákérdez Őrsinél, hogy most is így készül, vagy elhagyná a pártot, és függetlenként indulna. A polgármester így válaszolt:

Nincs olyan nap, hogy ezen ne gondolkozna el az ember.” 

Hozzátette: „Őszintén hiszek abban, hogy az önkormányzati politikában az országos politikának a lehető legkisebb szinten kell jelen lennie. Ez a fő oka.” Kicsivel később hangsúlyozta: „Ha bármelyik másik párt tagja lennék, ugyanezt az álláspontot képviselném, és ugyanezen gondolkoznék. De szerintem nincs ennek akkora jelentősége. Ha egy polgármester ennyi idő alatt nem tudja megmutatni, milyen értékrendet képvisel, és bebizonyítani, hogy nem pártközpontból irányítva végzi a munkáját, az már veszett fejsze nyele”.

Nyitókép: Őrsi Gergely és Karácsony Gergely. MTI/Illyés Tibor
 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2023. szeptember 11. 12:58
de hát Xarïcsnyuk pont megmutatta, mit képvisel
nempolitizalok-0
2023. szeptember 11. 12:50
Ez jó. Amíg pártjával fut a szekér minden rendben van, most, hogy kicsúszik alóla a pártja és várhatóan mehet a munkaerőpiacra, kételkedik. 2002-2010 között nem volt semmi gyanús, elvtárs???????
pollip
2023. szeptember 11. 08:01
A budapestiek meddig veszik be, hogy pártpolitikusok, párttagok függetlenként fognak indulni?
Gullwing
2023. szeptember 11. 07:52
Független, lófasz... Szar balibcsikomcsik ezek csöppnyi neonáci vérrel. Ezt a kombót felénk szarnak nevezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!