Vitézy Dávid újra nekiment Lázár Jánosnak

2023. szeptember 06. 11:55

A közlekedési múzeum igazgatója szerint „kapkod” az építési és közlekedési miniszter.

2023. szeptember 06. 11:55

Újabb Facebook-posztban kommentálta Vitézy Dávid az Építési és Közlekedési Minisztérium legújabb döntését. „Lázár János legújabb, a budapestieknek és az agglomerációban élőknek küldött csomagja a korábban beígért, kiemelt fejlesztések leállításáról szól” – írta Vitézy.

Ezt is ajánljuk a témában

A közlekedési szakember példaként hozta fel, hogy a budapesti pályaudvarok fejlesztési koncepciójának visszavonásával Sok év munkája és több milliárd forint megy kárba. Vitézy szerint magyar vasúti hálózat összekapcsolása a nemzetgazdaság egyik leghasznosabb beruházása lenne. 

„A magyar közlekedéspolitika érzelemvezérelt és kapkodó komolytalanságát mutatja ez a döntés”.

– fogalmazott.

Vitézy Dávid arra is felhívta a figyelmet, hogy Uniós pénzből már megkezdett tervezéseket leállítani azt jelenti, hogy egyrészt ha lesz forrás, akkor se lesz majd terv, amit építeni lehetne, másrészt az eddig elköltött pénzeket használható eredménytermék híján nem az EU, hanem a magyar adófizetők állják innentől –

tehát nem megtakarítással jár a projektek leállítása, hanem éppen többletkiadással.

Szerinte, ha a magyar gazdaság jobb helyzetbe kerül, ha megérkeznek az uniós források, akkor fognak ezek a mostani döntések igazán fájni, mivel „a tervek, engedélyek, szakemberek és felkészült intézményrendszer nélkül akkor se fogunk tudni már megfelelő közlekedésfejlesztést megvalósítani, ha épp lenne rá pénz és hozzá akarat.”

***

Nyitókép: MÁV Facebook-oldala

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2023. szeptember 06. 18:03
Orbán leghülyébb ötlete volt, hogy visszahozta ezt a román hülyegyereket a kormányba. 4 évig senkinek sem hiányzott és működött is a kormány rendesen.
alexandrosz-2
2023. szeptember 06. 15:22
Ez a fattyú egy zsidlák szarember, nem "szakember", amit még a tahó tarlos se türt me maga mellett. Arra telett a zsidó takony tehetségéből, hogy bosszúból a kirugásáért elpusztitotta a városligeti közlekedési muzeumot. Ma sincs a helyen semmi. No ennyi telik ettöl a zsidó fattyútól. Köszi geci orbán!
Zokni
2023. szeptember 06. 15:02
K. Mandi! Megint ez a nekimenés. Miért nem azt írják, “Vitézy szerint Lázár nekiment a magyaroknak”?
mars-lakó
2023. szeptember 06. 13:51
Ez nagyon rossz hír, mármint ami megjelent a közlönyben. Lassan ott tartunk, hogy amit Karigeli hoz a konyhára a teszetoszaságával, a buszsávban szendergésevel, a hiperpasszív angol nyelvtudásával meg miegyébbel vidéken és Budapesten, azt Lázár el is viszi a MÁV-os ámokfutásával...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!