Elárulni a szövetségeseket súlyos bűn. És az országot kiárusítani?

2023. október 19. 07:22

Miközben az előző EU-csúcson Orbán csak egy rövid kézfogásra méltatta Zelenszkij ukrán elnököt, az agresszorral személyesen tárgyalt.

2023. október 19. 07:22
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Magyarország Európai Unión belüli pozícióit mi sem mutatja jobban, mint hogy a nagy nyugati fővárosokban ma már csak fásultan tekintenek Orbán Viktor és Putyin keddi kínai találkozójára. Elmaradnak a nagy tiltakozások, kérdőre vonások. Tudomásul vették, kész, ennyi. Persze, a külföldi lapok beszámoltak az eseményről, elvégre mégis hírértékű, hogy az EU legnagyobb stratégiai-politikai ellenfelévé vált ország vezetőjével folytatott tárgyalást egy uniós tagállam vezetője, de már kommentárok is alig születtek erről. Ennyire elkönyvelték azt, hogy a magyar kormány az orosz elnök szekerét tolja. 

Azé a Putyinét, aki ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki az ukrán gyermekek tömeges Oroszországba deportálása miatt. A meglepetés már inkább az lenne, ha a magyar kormányfő fontosabbnak tartotta volna az Európai Unió keddi rendkívüli, a Közel-Keletről szóló csúcstalálkozóját. Az orosz elnökkel folytatott találkozó még a magyar kormányfő nagy európai populista-szuverenista barátai körében is megütközést kelthet. Egyrészt azért, mert nagy részük már nem Putyin-párti, másrészt mert ha e tábor önjelölt ideológiai agytrösztje folyvást a szuverenitásról beszél és pártjának megannyi politikusa az EU-t a Szovjetunióhoz hasonlítja, hogyan fordulhat elő az, hogy ez az uniós forradalmár ugyanazt a nyelvezetet használja, mint az orosz elnök? 

Miközben az előző EU-csúcson Orbán csak egy rövid kézfogásra méltatta Zelenszkij ukrán elnököt, az agresszorral személyesen tárgyalt. Csodálkozunk azon, hogy Brüsszel nagyon tart a jövő év második felében esedékes soros uniós elnökségünktől?

Elárulni a szövetségeseket súlyos bűn. És az országot kiárusítani?”

***

Nyitókép: Grigory SYSOYEV / POOL / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 22. 12:59
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT dupla golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!! JELENTKEZŐK(alul):
Dorset Naga
2023. október 22. 06:32
Ki az a Zelenszkij? Hol jegyzik?
nyugalom
2023. október 20. 12:04
Fletóék tették, veletek, komcsi prolik!
Sulammit
2023. október 20. 12:02
Ki mit érdemel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!