Lattmann: A magyarországi tudományos elitnek annyi köze van az új Nobel-díjasokhoz, mint a szervezett labdarúgásnak Szoboszlai sikeréhez

2023. október 05. 12:43

„A politikai elitnek meg még kevesebb. És mégis nekik a legnagyobb a hangjuk folyamatosan” – írja a jogász.

2023. október 05. 12:43

Lattmann Tamás megnyilatkozott a Facebook-oldalán a friss Nobel-díjasokról. Mint fogalmazott posztjának elején, „tudom, szemét vagyok, de úgyis mindjárt le leszek tiltva, hát akkor meg nem tökmindegy?”

Képként a posztjában megemlített egy kommentet, amelyet Csák János miniszter oldalán ejtett meg, miszerint „vicces beszélgetés lehetett a »sikerek hátteréről« [az, amelyen Csák részt vett], miután ezek a sikerek külföldön születtek, marha sokat nem tudhat róla senki itthon.”

„Amúgy nagyjából ebből ki is olvasható a véleményem a sok senkiházi vérszívóról, aki most megpróbál ráülni a friss magyar Nobel-díjasok sikerére”

 – tette hozzá. Szerinte ugyanis, „a mostani magyarországi tudományos elitnek/életnek pont annyi köze van ezekhez Nobel-díjasokhoz, mint a szervezett labdarúgásnak Szoboszlai sikeréhez. A politikai elitnek meg még kevesebb. És mégis nekik a legnagyobb a hangjuk folyamatosan.”

„Szégyen ez az egész sokkal inkább”

 – szögezte le.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvan-8604
2023. október 15. 02:16
Lattman írta magáról,hogy szemét ember. Ezért,ezt már nem kell megismételni. írja, hogy a jelenlegi tudományos közéletnek semmi köze a fizikai Nobel díjhoz. Írja,de minek,hiszen Krausz Ferenc kapta a díjat, és elmondta ami nyilvánvaló, hogy a kezdetek, a szülői ház, a móri iskola, és tanárok, a Műegyetem,az Elte, Marx György,és Simonyi Károly voltak a meghatározók. A jövő tudósai , és gondolkodók hivatkozhatnak a jelen intézményeinek oktatására. Nyilvánvaló.Mint ahogy az is nyilvánvaló, hogy Krausz Ferenc emberi kvalitása más szinten van, mint Lattman Tamásé.
Bakandri
2023. október 10. 18:37
Lattmann Úr, tudja, az új Nobel díjasok, ugyan úgy Magyarországon végezték az általános, közép iskolájukat és egyetemet, mint ahogy Ön, csak ők elismerik magyarságukat és nem a hazájuk ellen lobbiznak.
makapaka2
2023. október 09. 17:13
Lattmann egy óriási hazug bunkó, mint ahogy ezt már sokszor bizonyította eddig is.
starmind
2023. október 09. 16:51
Lattmann Tamás fogást keres, hogy miután politikailag padlót fogott, fel tudjon állni. Nincs semmilyen oka annak a felvetésének,hogy ne örülhetnénk egy ember személyes sikerének, aki ráadásul magyar származású és magyarnak vallja magát. Ez nem a politikusok örömködése, hanem a választott képviselőink a kérdéshez való tisztességes hozzáállása. Ahogy Sólyom László halálhírére minden valamire való politikus részvétet nyilvánított, úgy a Nobel-díjasokkal pedig együtt örül. Kedves Lattmann Tamás! Hogy jönnek ide a focisták? Mit kevertél már megint össze?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!