A kutya az új gyerek?

2024. január 31. 11:35

Nemcsak egy kutya tud gyerekpótlék lenni, hanem egy gyerek is tud Isten-pótlékká válni.

2024. január 31. 11:35
Szilágyi Anna
Axióma

„De térjünk vissza ahhoz a csoporthoz, ahol a kutya nem a gyerekek után, hanem azok helyett érkezik. Van, aki azzal érvel a gyermektelenség mellett, hogy nem akar gyereket szülni erre a zord világra, de nekik is jó hír, hogy valójában egy családon belül a meghittség, a valódi otthon érzés, a szeretet megteremthető.

Ahogy Jézus mondja: »A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.« (Jn. 16,33)

Az, hogy valaki gyerekként rossz szülői mintákat kapott, még nem jelenti, hogy ő maga is rossz szülő lesz. Imádsággal, önismereti fejlődéssel, vagy akár terápiával az örökségek valójában levethetők, a rossz minták átírhatók és bárki megtapasztalhatja a szülővé válás teljességét.

Arra azért érdemes kitérni, hogy nemcsak egy kutya tud gyerekpótlék lenni, hanem egy gyerek is tud Isten-pótlékká válni. De sem egy gyerekre, sem egy háziállatra nem terhelhető, hogy tőle várjuk a szeretethiányunk betöltését, erre ugyanis csak Isten képes, Ő az, aki feltétel nélkül szeret minket.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Pilhál Tamás

Magyar Nemzet

Idézőjel

Egy bizonyos Márti például arról tájékoztatott: „Nem akarom, hogy még egy szörnyeteggel több legyen a világban.”

Nyitókép: JEAN-MICHEL DELAGE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2024. február 01. 09:01
Szerintem meg igaza van, aki akarja, esetleg saját tapasztalás, az érti. Nemcsak szó-szerinti értelmezés lehetséges. A vallásos emberek boldogabbak és a hitük segít elviselni bárkit érhető sorscsapásokat, igen, az Isten szeretetébe, segítségébe az elviselésben, fogódzva. Ki miben hisz, abban üdvözül. Bonyolult?
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 31. 21:50
"T. Péter ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. január 31. 18:32 Mert a gyerek nem tudja, ja. De egy kitaláció tudja, ja. Nézd, tényleg, abban hisz mindenki, amiben akar, de ha valaki egy ilyet le tud írni a gyerekvállalás ellen, az egészen pontosan ugyanolyan szerencsétlen hülye, mint a szójalattés. Akkor is, ha ez meg vérfideszes." Nem olvastam a komplett cikket, de az itt közölt idézetben ilyenről szó sincs. Egy betűvel sem utal rá a szerző, hogy ne vállalj gyereket. Nem tudom, máshol hogyan van, én katolikus vagyok és az elmúlt negyven évben jónéhányszor hallottam-olvastam már papoktól, keresztény szerzőktől, ha gyereknevelésről esett szó, hogy a gyerek nem Isten-pótlék, ami nem azt jelenti, hogy ne szüljetek gyerekeket, hanem azt, hogy a gyerek nem imádatot igényel, hanem józan, szerető gondoskodást és nevelést.
Obsitos Technikus
2024. január 31. 19:27
"MTA-ELTE Lendület Társállat kutatócsoportja" Aztakurva. És ájtatosék ilyenekkel beszélgetnek. Ez a legrosszabb, a langykereszténység. És ha netán kicsit erősebben fogalmazod meg a véleményedet a babakocsiban hurcolászott ugató patkányok iránt, akkor téged fognak lebaszni.
Akitlosz
2024. január 31. 16:29
Szegény szerző. Az isten sem veszi feleségül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!