Magyarország nem enged a zsarolásnak!

2024. január 29. 10:47

Brüsszel az uniós forrásokhoz való hozzáférést politikai nyomásgyakorlásra használja.

2024. január 29. 10:47
Bóka János
Facebook

„Magyarország nem enged a zsarolásnak!

Sajtóértesülések szerint brüsszeli bürokraták által fogalmazott dokumentum amellett érvel, hogy – amennyiben nem születik döntés Ukrajna finanszírozásáról a február elsejei EU-csúcson – akkor a tagállamok nyilvánosan kijelentik, hogy a magyar miniszterelnök nem konstruktív viselkedése miatt nem tudják elképzelni, hogy Magyarország valaha is a neki járó forrásokat megkapná, illetve azt is felvetik, hogy teljes mértékben meg kell vonni a Magyarországnak járó forrásokat.

Az értesülés megerősíti azt, amit a magyar kormány hosszú idő óta állít: Brüsszel az uniós forrásokhoz való hozzáférést politikai nyomásgyakorlásra használja.

Ukrajna támogatása és az uniós forrásokhoz való hozzáférés között Magyarország nem teremt kapcsolatot, és visszautasítja azt, hogy mások ezt tegyék.

Magyarország eddig is és ezután is konstruktívan vesz részt az egyeztetésekben, de a zsarolásnak nem enged.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Bóka János Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2024. január 30. 09:52
"akkor a tagállamok nyilvánosan kijelentik, hogy a magyar miniszterelnök nem konstruktív viselkedése miatt nem tudják elképzelni, hogy Magyarország valaha is a neki járó forrásokat megkapná" Tökmindegy, melyik hisztis idióta mit tud elképzelni. A szerződések betűje dönt. Pacta sunt servanda.
Lajoss
2024. január 29. 17:41
Ki ez a srác? Csak nem a Pál utcai fiúkból?! Nahát... 😉
Kriszta67
2024. január 29. 15:57
El kell kezdeni kipicsázni innen a helyettesíthető nyugati cégeket, lásd kuskereskedelem.
2024. január 29. 15:45 Szerkesztve
Brüsszel= Washington = Mammon = (III.) Világháború.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!