Nem kér az újpesti ámokfutó bocsánatkéréséből az áldozat családja

2024. január 29. 10:17

„A bocsánatkérése nem hozza vissza a páromat” – jelentette ki az áldozat élettársa.

2024. január 29. 10:17

Soha nem tudja kitörölni az emlékeiből édesapja elvesztésének pillanatait az a tizennégy éves kislány, aki mellett H. József az életét veszítette múlt hétfőn az újpesti „horroralesetben” – írta a Blikk.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, egy hete egy Mercedes az újpesti Rózsa utcai piros lámpánál várakozó három autónak ütközött. A sofőr segítségnyújtás nélkül elmenekült. A sofőrt a rendőrség napokon belül, Szigetszentmiklóson elfogta. A 40 éves férfi kihallgatásán elismerte, hogy

vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült hétfőn a volán mögé, így okozott Újpesten balesetet.

Ezt is ajánljuk a témában

A Blikk megtalálta a 45 esztendős áldozat családját. A lap munkatársának az élettársa nyitott ajtót, aki fájdalmában képtelen volt beszámolni részletesen az eseményekről.

„A kislány szerencsére zúzódásokkal megúszta, de lelkileg nagyon megviselte a baleset. Ahogy az egész családot is... 

Az önkormányzat segítségével pszichológus foglalkozik most velünk” 

– fogalmazott a gyászoló nő.

Mint kiderült, az áldozat a baleset bekövetkeztekor alig pár percre volt már csak otthonától.

A vétkes sofőr is megsérült

A Blikk elérte a hétvégén letartóztatott M. Péter kirendelt ügyvédjét is, aki újabb részleteket árult el a tragédiáról.

„Összeveszett az élettársával egy szakítás miatt, a konfliktus után pedig már a munkahelyén elkezdett alkoholt inni. szerelmi bánata miatt összesen nagyjából öt-hat üveg sört, illetve röviditalokat is fogyasztott. Onnan ment volna haza, amikor az ütközés történt. 

Nem volt bekötve, nagy ütést kapott a feje, amitől elveszíthette az eszméletét,

 percekig meg sem tudott mozdulni. A részegsége és a baleset miatti sokkhatás, illetve a sérülései miatt a helyszínen nem volt magánál” – ismertette dr. Biczó László. 

A lap felhívta arra a figyelmet, hogy ahogy a felvételeken is látszik, miután M. Péter kiszállt a kocsiból, teljesen koordinálatlanul mozgott, állt egy darabig, csak nézett maga elé, egy idő után pedig elsétált. Elmondása szerint céltalanul gyalogolt a városban, és

 csak órákkal később kezdett összeállni a fejében, hogy mi történt.

A drogtesztje az elfogásakor azért lett pozitív a THC-ra, mert nem sokkal előtte elszívott egy füves cigit – fűzte hozzá a Blikk.

Szeretné jóvá tenni a történteket

Az ügyvéd arra is kitért, hogy védence

 „a bíróságon teljesen összeomlott, megbánta a tettét,

 és sírva közölte, ha tehetné, természetesen visszaforgatná az idő kerekét. (...) Bocsánatot akar kérni az elhunyt hozzátartozóitól, és azt mondta, ha lehet, szeretné jóvá tenni a történteket” – hangzott el.

Az áldozat élettársa minderre úgy reagált, hogy „mégis, hogyan tudná ezt jóvá tenni?! Elhiszem, hogy sajnálja, de a bocsánatkérése nem hozza vissza a páromat” .

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aknaib
2024. január 29. 12:49
Remélem a dutyiba belebotlik egy másik szerelmi bánatos faszba aki az ő életét fogja véglegesen befolyásolni.
Dictator
2024. január 29. 12:09
"a munkahelyén elkezdett alkoholt inni. szerelmi bánata miatt összesen nagyjából öt-hat üveg sört, illetve röviditalokat is fogyasztott." Milyen munkahely ez, ahol ennyi pia van és ennyit lehet inni?
rockercicc
2024. január 29. 12:01
Apropó, az Árpád hídi drogos gyilkos mikor kapja meg a jogos büntetését??? Gyanítom valami ricsike féle csókos az is.
szintetikus
2024. január 29. 11:58
A laza törvények miatt kint lesz nemsokára. Ideje lenne szigorúbb törvényeket hozni és kötelezni a bírókat, hogy azokat használják? Jah, ezekre nincs idő, mert a bűnösöket kell védeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!