Régen is voltak hülyék, csak nem voltak ennyire magabiztosak

2024. január 24. 13:20

A woke nem csak szellemileg, erkölcsileg és főleg biológiailag káros, de súlyos kockázat geopolitikailag is. Interjú.

2024. január 24. 13:20
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Origo

„Ez a rendezvény a politikai elitnek szól, azoknak, akik kormányzásra készülnek, vagy a választók is átérezhetik a konferencia jelentőségét?

Az idei CPAC jelentőségét mindenki át fogja érezni Washingtontól Brüsszelen át Budapestig, hiszen az európai parlamenti választás előtt másfél hónappal gyűlik össze nálunk a világ konzervatívjainak keménymagja egy nagy seregszemlére. Egy olyan populista fesztivál lesz ez, ami összekovácsolja az embereket az igazi politikusokkal. A nyugati elitek éppen, hogy a bürokratákkal kezdtek el szövetkezni, hogy foglyul ejtsék és fogva tartsák a mocsárban az intézményrendszereket – a demokratikus populista politika viszont nem a bürokratákat meg az intézményeket tartja fontosnak, hanem a valós, hús-vér embereket. Ezért e két erő szövetsége lehet képes arra, hogy lecsapolja a mocsarat és az intézményeket újra az emberek szolgálatába állítsa.

Ön szerint mi az idei év legnagyobb feladata?

A nyugati világ megmentése. Ezt minden túlzás nélkül állíthatom. Brüsszel és Washington visszafoglalása ugyanis nem azért fontos, hogy a jobboldal visszaragadja a kormánykereket, hanem azért, hogy a szakadék előtt az utolsó pillanatban fordítson rajta. Nem kicsit, nagyon! A brüsszeli és washingtoni mélyállam fenntartóinak, a mocsárlakóknak, a nyílt társadalom hálózatának a célja egy hitétől megfosztott, nemzeteit megtagadó, a családot szétporlasztó nyugat, mely majd a nagy semlegességben, multikultiban meg szivárványszínű genderfluiditásban »morálisan« a többi civilizáció felé emelkedik, sőt, egyetemessé válik. 
De ez óriási tévedés. A woke nem csak szellemileg, erkölcsileg és főleg biológiailag káros, de súlyos kockázat geopolitikailag is.
Ma az uniós vezetők meg a fehér házi demokrata adminisztráció ezt az ideológiát a külpolitika rangjára emelte és a moralizálást az érdekképviselet felé helyezte. A tragédia ebben az, hogy míg az USA ezt láthatóan nem gondolja teljesen komolyan – különben miért vennék tonnaszám az uránt az oroszoktól –, addig von der Leyenék és Verhofstadték igen.
Ennek következménye, hogy a világ többi, felemelkedőben lévő hatalma – például Kína – egyre több tekintetben előzi meg az EU-t e nemzetközi versenyben. Ezért igazából mi, a jobboldal, a józan ész erői képviselik az igazi európai érdeket – és meggyőződésem, hogy ha az ideológia találkozik a valósággal, abból a valóság kerül majd ki győztesen.
Ebben hazánknak kulcsszerepe van, a CPAC Hungary pedig be fogja bizonyítani, hogy Magyarország dicsőségének csillaga még csak ezután fog felragyogni!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2024. január 25. 11:00
Ajánlom Szánthó Miklósnak, hogy kicsit mélyedjen el a politikai viszonyok szociológiájában (Jerzy Wiatr), hogy képet alkothasson bármelyik színezetá politikai elitünk képességeiről. Az eredmény elszomorítani. Tehetségtelen, tudatlan, felkészületlen, intelligencia hiányos képviselők és pártvezetők nyüzsögnek a magyar közéletben. A vezetők kiválasztásában visszatért a meglévő grémiumok kiválasztási módszere, ahol a vezetőtestületek tagjai választják maguk közé a hasonszőrüeket, nem alulról felfelé történik a bekerülés, a választók, vagy a tagság akaratából. Ez kontraszelekcióhoz vezetett. Érdemes lenne felmérni, hogy a parlamenti képviselők milyen színvonalat képviselnek, tudás, nyelvismeret stb. szempontjából.
Akitlosz
2024. január 24. 18:17
Igen, csak régen nem volt origo, hol ezek a hülyék terjeszthették volna hülyeségeiket.
mreinstand-2
2024. január 24. 14:45
“ Ön szerint mi az idei év legnagyobb feladata? A nyugati világ megmentése. Ezt minden túlzás nélkül állíthatom.” Majd pofára estek, mocskos fasiszta patkányok, amikor egyik gazember illiberális bukik a másik után. A kurva anyátok.
polárüveg
2024. január 24. 14:23
A szellemileg gyökértelenné tett emberek tömegmasszává gyúrva könnyedén befolyásolhatók bármerre, és könnyen kifosztható birkákká tehetők. Idióta ideológiák idiótákat teremtenek, ezért veszélyesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!