Történelem és ováció, avagy Bayer Zsolt őstörténete

2024. február 03. 09:38

Ha Bayer Zsoltnak most fáj, attól jobb hely lett-e a hazánk? Ha álmatlanul forgolódik, győztünk-e?

2024. február 03. 09:38
null
Fehér Renátó
24.hu

„Hiszünk-e egy nagyobb és nemesebb célban? Vagy megint kizárólag annyi történik tehetetlenül, hogy csakis rajta/rajtuk keresztül lehet bármire ránézni, bármiről beszélni annak függvényében, hogy őket éppen hogyan érinti?

Ha Bayer Zsoltnak most fáj, attól jobb hely lett-e a hazánk? Ha álmatlanul forgolódik, győztünk-e? Ha megbűnhődi a múltat és jövendőt?

De fáj-e neki, forgolódik-e álmatlanul, bűnhődi-e meg egyáltalán? Mi közünk hozzá, mi hasznunk belőle? És amúgy mit érzünk mi? Igazságtételt, mely célzott és szelektív? A fényre derült haza melegét? Vérszagot? Kárörömöt? Posztkoitális szomorúságot? Vajon a hazánk múltjához, a tisztánlátáshoz Bayer Zsolt vágyott szipogásán és taknyán át vezet-e az út? És vajon a hazánk jelene és jövője – ahogy ő sejteti – megrángatott ellenzéki civilek taknyán és vérén, az autónkkal elsodort cigánygyerekek holttestén, az orgoványi erdőn át vezet-e? Tehát az ötven éve halott nyilas nagyapa ihletésétől függetlenül, de mégis vérszomjas szóképekkel és vérszomjas fantáziákkal? Ez lenne a jelen érzelemmentes harca, amellyel elkerüljük a poklot?”

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. február 04. 20:51
Bayer Zsolt élete gazdagodott a geci nagyapja jóvoltából,évekig. Szüleiké is. Tudott róla,tagadta, elhallgattata,elhazudta közben vigyorgott,mint szardarab a biliben.
Aerion
2024. február 04. 16:57
Bayer Zsolt nem nyilas, Bayer Zsolt nem ávós besúgó. Sohasem volt az. Ennek az ellenkezője volt. De ha már arra vagy kíváncsi, te moslékfajzat, hogy ki-kicsoda, kezd a patkánnyal az ismerkedést bazmeg. Neki nem a nagyapja, és nem az apja volt patkány.
Tehetős Totó
2024. február 04. 13:07
Hogy a tanyát vágta volna oda apád...helyetted.
nibiru
2024. február 04. 08:36
Ajaj Renátó! Ez kínosan gyenge, a pozitív diszkrimináció ellenére is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!