Így lángolt visegrádi Hotel Silvanus (VIDEÓ)

2024. március 09. 15:24

A lángokat időközben sikerült körülhatárolni a tűzoltóknak.

2024. március 09. 15:24

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

***

Ahogy arról korábban beszámoltunk tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban, a szállodát kiürítették. Időközben a tűzoltóknak sikerült körülhatárolni a lángokat, és jelenleg az utómunkálatokat végzik – közölte Némethy Zita, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője szombat délután az MTI-vel.

Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki. Tudatta azt is, hogy a vendégek a közeli parkolókban várakoznak, ahol buszok és melegedők állnak a rendelkezésükre. A következő órákban minden vendég visszakapja értékeit, akik szeretnének, haza mehetnek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglalnak új szobát. Hangsúlyozta:

a vendégek és az alkalmazottak a tűzeset alatt biztonságban voltak, személyi sérülés nem történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője tudatta, hogy a helyszínre három mentőhelikoptert és számos mentőautót riasztottak. Az épületet elhagyóknak a katasztrófavédelem segítségével egy buszt biztosítottak melegedőként – tette hozzá.

Csámpai Attila, a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban elmondta, teljes terjedelmében égett a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a mintegy 200 vendég elhagyta a hotelt. Nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a tűz megfékezésén. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma utat.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek tizennégy vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették. A szállodát összesen 230 ember hagyta el a tűz miatt.

(MTI)

A lángoló szállodáról készült videót itt tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. március 10. 07:47
Egy másik cikkben, itt a Mandineren olvashatjuk: A Silvanus visegrádi hotelben tartottak volna egy nemzetközi megbeszélést. A tűz miatt Bp-en fogják tartani. Ez már mindent megmagyaráz a "felgyulladt" hotelről. Mindig rövidzárlatot irnak külföldön is, ennyire rossz villanyszerelők , elektromérnökök lennének világszerte avagy más okok is lehetnek ?
citromosParizer
2024. március 10. 00:08
csak nem ott tárolta a diplomáját Feri? (: sajnálom, hogy leégett egy része, de amúgy is ráfért volna már egy felújítás...
5m007h 0p3ra70r
2024. március 09. 19:06
>>>szintetikusaltercat1 2024. március 09. 17:55 visegrádra nem mindegy? trágyadomb XD<<< Emlékszel rá. Még az általános iskolai hatodikos osztálykirándulásról. Azért maradt meg benned, mert abban az évben ballagtál el. Az igazgató tanácsára. Hazafelé. Az volt az utolsó oktatással töltött éved. 16 évesen.
5m007h 0p3ra70r
2024. március 09. 18:59
5m007h 0p3ra70r >>>nguru 2024. március 09. 17:12 Lesz zokogás a Récsöléknél.....<<< Miért, mi közük Lantos Árpádhoz, a vendéglátó legendához, aki a hotel tulajdonosa? https://eletstilusmagazin.hu/eletstilus/egy-legenda-elso-nyolcvan-eve/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!