Húszezer euró egy migráns ára

2024. április 13. 12:57

Zsigmond Barna Pál szerint le kell cserélni Brüsszel háború- és bevándorláspárti vezetését!

2024. április 13. 12:57
null

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Brüsszelnek sok van a rovásán: a bevándorláspárti politika, a migráció támogatása; az illegális migráció kudarcos kezelése az egész európai kontinens képét változtathatja meg – írja publicisztikájában Zsigmond Barna Pál fideszes képviselő a Magyar Nemzeten.

Mint emlékeztet: mindenki számára ismert, hogy a 2015 óta tartó migrációs válság milyen súlyos gazdasági, kulturális és biztonsági következményekkel jár. 

Magyarországon 2015 óta mondjuk, hogy a bevándorláspárti politika végleg tönkreteszi Európa biztonságát, kultúráját, gazdaságát

– húzza alá a képviselő, aki szerint biztonsági szempontból kritikus, hogy összefüggés mutatható ki a terrorizmus fokozódása és az illegális migráció között is. 

Zsigmond Barna Pál kifejti: Euró­pát jelenleg számos olyan fegyveres konfliktus veszi körül, ami jelentős migrációs hullámokat indíthat. Szerinte Brüsszel Európába importálta az eddig távoli konfliktusokat – 

a migrációval a terror, az antiszemitizmus, a növekvő erőszak és bűnözés is Európába költözött.

Emellett az észak-afrikai népességnövekedés, a Száhel-övezetben a katonai puccsok sorozata, valamint az ott tapasztalt éghajlatváltozás és az ukrán gabona meg nem érkezése okozta egyre súlyosbodó élelmiszer-ellátás bizonytalansága újabb és még tömegesebb áradatot eredményezhetnek Európába” – hangsúlyozza a fideszes politikus. Hozzáteszi: tényszerű adataik vannak arról, 

hogy több, Európában támadást végrehajtó dzsihadistát a merényletük elkövetése előtt az európai határokon regisztráltak.

Zsigmond Barna Pál szerint az évek során a problémák nem csitultak, sőt – mint fogalmaz – a migrációs nyomás „az elhibázott brüsszeli döntéshozatal következtében évről évre fokozódik egész Európában”. 

Magyarországról nézve sajnálatos és döbbenetes, amit a brüsszeli háborúpárti vezetés művel jelenleg, az illegális migrációt ugyanis nem megfékezni, hanem szétteríteni és finanszírozni akarják, újabb történelmi hibát követve el Európa ellen” – szögezi le.

Ezt is ajánljuk a témában

Minden eddiginél veszélyesebb pillanat

A politikus szerint most minden eddiginél veszélyesebb pillanathoz értünk, ugyanis Magyarországra is minden eddiginél keményebb eszközökkel akarják rákényszeríteni a migránsok betelepítését.

A héten Brüsszel ismét szélesre tárta az illegális bevándorlók előtt a kontinens kapuját, 

április 10-én ugyanis az Európai Parlament plenáris ülése elfogadta a tíz jogalkotási javaslatot tartalmazó migrációs és menekültügyi paktumot. A paktum egy nyílt meghívólevél a migránsok számára, amely szemben áll az európai emberek, közte a magyarok döntő többségének az akaratával” – fejti ki a politikus, aki szerint a tagállamok lelkesedése a paktum iránt korántsem egyöntetű. 

Emlékeztet: Juraj Blanár szlovák külügyminiszter például a szavazás másnapján már úgy nyilatkozott, hogy a migrációs paktum hosszú távon fenntarthatatlan módszer, amely elégtelen a schengeni térség illegális migrációval szembeni védelmének az ellátására. 

A paktummal kapcsolatos korábbi, nagyköveti szintű egyeztetésen pedig Lengyelország a csomag részét képező összes jogszabálytervezet esetében nemmel szavazott, valamint Szlovákia, Ausztria, Csehország, Málta, Litvánia és Szlovénia is kritikusan viszonyult egyes dossziékhoz” – írja Zsigmond Barna Pál.

Rosszul kezelt migráció

A Fidesz képviselője azt is elárulja: 

a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az európai emberek 71 százaléka úgy gondolja, hogy Brüsszel rosszul kezeli a migrációt. 

Ennek ellenére a júniusi európai parlamenti választás miatt mandátumának végéhez közeledő Európai Parlament halaszthatatlannak érezte a migrációs paktum áterőltetését. Az elszomorító valóság tehát világosan megmutatkozott: a különböző érdekcsoportokat zsoldos módjára kiszolgáló brüsszeli balliberális elit még a saját választópolgárai érdekein és értékein is képes átlépni, hogy érvényt szerezzen akaratának” – fogalmaz.

Ezt is ajánljuk a témában

Kétféle migránskvóta

Zsigmond Barna Pál elmagyarázza azt is, hogy az új brüsszeli szabályozás kétfajta kötelező migránskvótát akar bevezetni, 

amelynek eredményeként két éven belül elindulna Magyarországra is a migránsok tömeges betelepítése.

Egyrészt előírja hazánknak 8490 eset elbírálását a külső határon állandó jelleggel, amely a teljes uniós kapacitásszám közel 30 százaléka. Elgondolkoztató, hogy ezzel szemben a nyugat-balkáni migrációs útvonal frontvonalában lévő Görögországot csupán 1650 fős, Bulgáriát pedig hatszáz fős kvóta terhelné. Ez migránsgettók létrehozását jelentené, és egyben hatalmas biztonsági kockázatot is hordoz.

Másrészt pedig a szolidaritás jegyében más tagállamokba érkező illegális bevándorlókat is át kellene vennünk, 

és amennyiben nem teljesítjük a kötelezően előírt, ránk szabott migránskvótát, húszezer eurót kell fizetnünk minden be nem fogadott migráns után.

Zsigmond Barna Pál szerint a „fő probléma a rendszerrel mégis az, hogy a múltbéli események vagy elméleti modellezés alapján lehetetlen megbecsülni, hogy a világpolitikai helyzet alakulásának függvényében a jövőben milyen migrációs tömegekkel számolhatunk, az európai határokat több millió migráns is megostromolhatja”. 

Ezt is ajánljuk a témában

A kormány továbbra sem fog beengedni illegális bevándorlókat

A kormánypárti képviselő aláhúzza: Magyarország következetesen azt vallja, hogy nem a problémát kell idehozni, hanem a megoldást kell elvinni azokba a régiókba, ahonnan az illegális migránsok útra kelnek. 

Az Európai Unió Tanácsának soron következő magyar elnöksége ezért zászlajára tűzte a migráció külső dimenziójának, azaz az unió harmadik országokkal való együttműködésének az erősítését, illetve innovatív kezdeményezések és tárgyalások előmozdítását” – tette hozzá, és azt is megjegyezte, hogy a kormány szerint a migránsgettók létrehozása helyett arra kell törekedni, hogy a kulcsfontosságú származási és tranzitországokkal olyan kölcsönösen előnyös, átfogó és kiegyensúlyozott partnerségeket alakítson ki az Európai Unió, amelyek képesek a migráció kiváltó okait helyben kezelni, valamint az emberkereskedelem és a migránscsempészet elleni küzdelmet és a visszatéréseket hatékonyabban növelni.

Nem egy Európát tönkretevő migrációs paktumra, hanem hatékony határvédelemre és a kérelmek határon kívüli elbírálására van szükség!” 

– szögezte le.

Brüsszelben változásra van szükség, a mostani háborúpárti és bevándorláspárti vezetés végképp tönkreteszi Európát. Nagyon sok múlik a júniusi választáson, nagyon veszélyes pillanathoz érkeztünk, a migráció végleg rázúdulhat a tagállamokra és a háború eszkalálódhat, ha Brüsszelben marad ez az irány. Reméljük, hogy jobboldali fordulat következik be a soron következő, június 9-i európai parlamenti választásokon, amellyel elkerülhető, hogy a baloldal politikusai újabb válságokba és veszélybe sodorják az európai polgárokat” – zárta publicisztikáját a politikus.

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­n­­y­o­k­­ ­v­­­á­­­r­n­a­­k­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Csubszi
2024. április 13. 22:46
Olcsó! Az eltartásuk, megfigyelésük, kitoloncolásuk és a küzdelem ellenük sokkal többe fájna!
Orange79
2024. április 13. 22:07
A levágott fülükért mennyit adnak?
bagira002
2024. április 13. 21:53
Emberkereskedelem .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!