„Az ígéret egy atombomba volt, de vízipisztoly lett belőle” – Lázár János is elmondta véleményét Magyar Péter botrányáról

2024. április 18. 22:04

„Az ellenzéki pártokra nagyobb veszélyt jelent ez a fajta politika jelenség, mint ránk” – fogalmazott a közlekedési miniszter.

2024. április 18. 22:04
null

Nyitókép: Máthé Zoltán/MTI

Lázár János építési és közlekedési minisztert a 444 kérdezte egri kampányeseménye előtt. A rövid interjúban szó esett Magyar Péterről, az általa közzétett hangfelvételről és Varga Judittal, de a tárcavezető Novák Katalinnal kapcsolatban is elmondta álláspontját.

Atombombából vízipisztoly

Magyar Péter titokban elkészített hangfelvételéről a miniszter röviden úgy fogalmazott: az ígéret egy atombomba volt, de vízipisztoly lett belőle. „Aki jogász az tudja, hogy egy ilyen beszélgetésnek nincs jogi relevanciája” – szögezte le a politikus, aki azt is kiemelte: azt, hogy ma Magyarországon bárki ügyészségi iratokba belenyúljon elképzelhetetlennek tartja. Varga Judit tehát hazudott? – tette fel a kérdést a 444 munkatársa. A miniszter erre így felelt: 

Szerintem tévedett vagy hülyeségeket beszélt. Úgy tűnt, mintha zavarosan, össze-vissza beszélt volna, ami egy miniszter részéről nem helyes. 

– fogalmazott Lázár János.

Lázár: Az ügyészség érvényt fog szerezni az igazságnak

A miniszter azt is elmondta, hogy ha bizonyítást nyernek a hangfelvételen elhangzottak, akkor annak nagyon komoly következményei lesznek. „Az ügyészség az igazságnak érvényt fog szerezni. Nem hiszem hogy ami ott elhangzott, az a valóság lenne. Egyrészről nem hihető azért, mert ilyet nem lehet megcsinálni. Polt Pétert elég jól ismerem, kizárt dolognak tartom, hogy ez megvalósuljon” – fogalmazott Lázár János. Az utóbbi hónapok legszellemesebb nyilatkozatát az ügyészségnek tulajdonítja: „Valóban nem ura az ügyészségnek Polt Péter, mert az ügyészség a törvényeknek van alárendelve és nem neki” – idézte a miniszter. 

Azt gondolom, hogy ma Magyarországon nincs olyan rendőr, nincs olyan ügyész, aki egy nyomozásban, a bizonyítékok eltussolásában részt venne. Nyugodtan alhat ilyen szempontból az ország” 

– tette hozzá a közlekedési miniszter.

Mennyire veszélyes Magyar Péter a Fideszre?

„Én nem becsülném túl és nem becsülném alá sem. Dolgoztam Péterrel, munkájára rosszat mondani nem tudok. A személyeskedő részekben pedig nem szererek részt venni. Kíváncsian várom, hogy mi lesz ennek politikai próbálkozásnak a kimenetele” – kezdte válaszát a miniszter az újságíró kérdésére.

Mint Lázár fogalmazott: „A Fideszből az elmúlt harmincegynéhány évben nagyon sokan váltak ki és indítottak önálló politikai karriert. Az ellenzéki pártok tele vannak olyan emberrel, akik korábban fideszesek voltak. Ebben semmi különleges nincs. Sok szerencsét hozzá!” – folytatta.

Kipukkadt a lufi vagy újra felfújták?

Gulyás Gergely reakciójáról a miniszter úgy vélekedett: 

Én szeretem megvárni a dolgok végét és utána nyilatkozom. Majd meglátjuk mi lesz a júniusi választásokon és az azt követő években. A Fidesz nem egy aggodalmaskodó párt. A Fidesz vezetőiben aggodalmat nem látok”. 

Viszont azért látogatott most Egerbe, hogy beszéljenek Magyar Péterről, Novák Katalin ügyéről és számos olyan kérdésről, amely a fideszesek számára az elmúlt két hónapban válasz nélkül maradt vagy megbeszélendő.

Ezekről a kérdésekről beszélni kell és nem szabad szőnyeg alá söpörni. Nekem az a benyomásom jelenleg, hogy az ellenzéki pártokra nagyobb veszélyt jelent ez a fajta politika jelenség, mint ránk. Az ellenzéki választók nem elégedettek az ellenzéki pártokkal és szeretnének valakit, Messiásként várnak valakit, aki az ellenzéki pártokat leváltja” – fejtette ki az interjúban. 

Miért kapott kegyelmet K. Endre?

Arra a kérdésre, hogy K. Endre miért kaphatott kegyelmet, a miniszter is tudni szeretné választ. Mint fogalmazott: „nagyon szeretném azt tudni végre, hogy egy kiskorú gyerek sérelmére elkövetett bűncselekményben hogyan lehet kegyelmet adni” – mondta. Ezt felháborítónak és megbocsájthatatlannak tartja egy politikai közösségen belül – mutatott rá.

„ki egy kiskorú sérelmére lekövetett bűncselekményben kegyelmet ad az nem való fölénk és nem való közénk sem” 

– hangsúlyozta a miniszter.

 

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­n­y­o­­­k­­­ ­­­v­­á­r­­­n­­a­k­­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
ekeke1
2024. április 19. 15:23
szemlelo-2 Furcsán interpretál Lázár. " Cseppet sem. Ő így, a maga módján áll bosszút Novákon a kastélytörvény ügyben elszenvedett bukásáért.
szemlelo-2
2024. április 19. 10:52
Furcsán interpretál Lázár. Az ellenzéki hazugságokat nem cáfolja, hanem épít rájuk. Novák Katalin nem hülyeséget beszélt a felvételen, hanem éppenséggel visszautasította az ügyészségre való ráhatás elképzelését. A "kiskorú gyerek sérelmére elkövetett bűncselekményben" pedig azért adott az elnök kegyelmet, mert a bűnös nem tudott a pedofiliáról - ez benne van a vallomásokban és a bírói indoklásban is - és ennek tekintetében a büntetés mértéke túlzott volt,
nemecsek-3
2024. április 19. 10:43
"pollip 2024. április 19. 06:14 ........Egyre unszimpatikusabb és nem a véleménye, hanem a stílusa miatt......" Lázárnak nem az a dolga, hogy celeb legyen. Az a baj veletek, hogy a mosástól már teljesen elferdült a gondolkodás, el sem tudjátok képzelni, hogy a kormány és országvezetés munkahely ahol feladatok vannak és dolgozni kell. Arra lennék kíváncsi hogy a vakbeled kivételéhez azért választod a fiatal szakmáját kezdő orvost, mert nagyon jó megjelenésű, 198 cm magas, szimpatikus, kedves, ellentétben az undok ronda káromkodó sebésszel szemben, aki viszont számtalan esetben a perforált vakbéllel operálandó beteget is biztonsággal sikeresen műtötte. Jó lenne már megszabadulni a bolsevik/libsi beágyazódástól és értékrendek alapján véleményezni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!