Nehézfiúk, botrányos figurák Magyar Péter legújabb polgármesterbarátjának környezetében – ez lenne a szivárványkoalíció termése

2024. április 07. 06:06

Gyurcsányista polgármesterjelölt támadja korábbi támogatottját, aki azt állítja, hogy függetlenként újrázna, miközben környezetében sorra tűnnek fel a néhai MMM-es, jobbikos ismeretségi köréből az emberek. Nagy János Magyar Péter tüntetésén vágott vissza a Demokratikus Koalíciónak, mire a párt úgy döntött, beperli a szigetszentmiklósi városvezetőt.

2024. április 07. 06:06
Nagy János, Magyar Péter, Szigetszentmiklós
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Továbbra sem csitulnak a kedélyek Szigetszentmiklóson, hiszen furcsamód ez is kiütközött Varga Judit exférjének, az ellenzéki politikai babérokra törő Magyar Péter szombati demonstrációján, ahol egyetlen polgármesterként felszólalt legújabb barátja, Nagy János.

A szigetszentmiklósi városvezető beszédében utalt Jószai Attila volt DK-s alpolgármesterére, akit elképesztő körülmények közepette menesztett alpolgármesteri pozíciójából. Azt állította, Jószai gyakran vendégeskedik Kövér László házelnök helyi házában.

A Gyurcsány-párt szerint viszont nemhogy nem járt Kövérnél a politikusuk, de nem is beszélt vele soha. A Demokratikus Koalíció ezért úgy döntött, perli az ellenzéki polgármestert, aki egyébiránt korábban hatmillió forintos jutalmat szavaztatott meg magának.

Ezt is ajánljuk a témában

Arról, hogy az előző voksolások után szinte először bomlott fel a baloldali összefogás, IDE és IDE kattintva olvashatnak többet.

Az önkormányzati választások közeledtével szintén jól jelzi a feszült hangulatot, hogy e cikkünk írásakor a Mandiner.hu értesülései szerint tíz polgármesterjelölt verseng a Pest vármegyei közösség vezetéséért.

Mások mellett, és elviekben pártlogók nélkül indul az előbb említett jelenlegi ellenzéki városvezető, Nagy János (2019-ben még a teljes szivárványkoalíció beállt mögé, közben a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalommal [MMM] szimpatizált); a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Párbeszéd-Zöldek (P), illetve az LMP – Magyarország Zöld Pártja (LMP) támogatottja, Kocsis Éva; a Momentum Mozgalom (Momentum) már tavaly bejelentett jelöltje, Gyurcsik József; vagy a kormánypártok aspiránsa, Vántsa Botond.

Hogy a Momentum végül külön indul, április 5-én dőlt el végleg. A DK ugyanis előválasztást akart Gyurcsikkal szemben, a lilák ebbe azonban nem mentek bele. Hiába hangsúlyozta közleményekben a Gyurcsány-párt,

nem engedhetik meg, hogy egyetlen párt döntse el az ellenzék esélyét”.

DK-s állítja: Nagy János a Jobbik-Konzervatívoknál, a Gyurcsány-pártnál kilincselt – sikertelenül

De a DK a város első emberét is ekézi már egy ideje, elég csak egy pillantást vetni Kocsis március 22-i Facebook-posztjára. „Nagy János polgármesternek »nem kellenek« a pártok, amelyek 2019-ben a székébe emelték (szám szerint 6), és amelyek még a 2021-es, elbukott előválasztáson is támogatták (szám szerint 7).

Így jár az, aki nem a politikai tisztesség útját rója – megfagy körülötte a levegő

írta oldalán a rivális polgármesterjelölt. – Kevés olyan hely van az országban, ahol az ellenzéki pártok egyike sem ad logót egy 2019-ben ellenzékiként győztes polgármesternek. Az egyik ilyen település Szigetszentmiklós. A pártoknak elegük lett abból, hogy Nagy János az ellenzékiséget megcsúfolta, mikor összeállt a Fidesszel, az ellenzéki képviselők pozícióit odaadta a Fidesznek és a puccsistáinak, a város lakóit pedig folyamatosan fosztogatja, amikor a beszerzési gumiszabályokat kihasználva a haverjainak juttatja a zsíros megbízásokat.”

Majd felvetette, Nagy János korántsem független, mint azt magáról állítja, logóért házalt a Jobbiknál, de „logót nem, csak kampányfőnököt kapott a mára a Fidesz fiókszervezetévé vált párttól”. Kocsis hozzátette, a szocialistáknál, valamint sajátjainál, a Gyurcsány-pártnál is próbálkozott a polgármester, „alig néhány hónapja

az MMM-es, az előválasztási időszakban karambolozó Barta László kérte a DK vezetésétől, hogy Nagyot támogassuk az önkormányzati választáson”.

Pusztán álca a miklósi polgármester független imidzse: MMM, Jobbik, ex-MSZP-s a háttérben

Mint arra a gyurcsányista jelölt is emlékeztet bejegyzésében, Barta László személyére akkor vetült fény, mikor 2021. szeptember 22-én egy luxus-BMW-t vezetve Gödöllőhöz közel, az M3-as autópályán a beton választóelemeknek ütközött és súlyos sérülést szenvedett. A kocsiból 18 millió forint készpénz került elő, nem mellesleg előválasztási szavazólapok, amelyeket Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből szállítottak Budapestre.

Hogy Barta a szigetszentmiklósi városvezető mellett köthetett ki, abban minden bizonnyal szerepet játszhatott Nagy János MMM-es múltja, jobbikos ismeretségi köre. Barta mindkét tömörülésben kulcsszerepet játszhatott. Korábban Márki-Zay mozgalmának alelnöke, operatív igazgatója volt, ám a baleset idején már a Jobbik-Konzervatívok ózdi, észak-magyarországi regionális szervezőjeként ténykedett, írta akkor a Magyar Nemzet.

Ózdon az volt a feladata, hogy az antiszemita-botrányba keveredett (emiatt alpolgármesteri címéről lemondó) Farkas Péter Barnabás előválasztási kampányát segítse, amely sikertelenül zárult, mivel Farkas kikapott szocialista riválisától.

Barta László édesanyja ugyancsak Nagy környékén tűnt fel, hívta fel szintén a figyelmet a DK polgármesterjelöltje: a politikus anyja havi 200 ezer forintért nyújt kommunikációs tanácsokat a jelenlegi városvezetőnek. Egy, a portálunkhoz eljutott közérdekű adatigénylésből kiderült, a megbízási szerződés megkötését az indokolta,

hogy a „polgármester az önkormányzat és a város lakosai között gördülékenyebb kapcsolatfelvételt, kapcsolatépítést tudjon létrehozni”.

Barta mellett a Jobbik Ifjúsági Tagozatának (IT) korábbi országos elnöke, Keresztesy Gergő is állandó vendég a szigetszentmiklósi városházán.

Arról, hogy nem csupán MMM-es, jobbikos múltú, hátterű figurák kerülnek elő Nagy János környezetében, egy nyilvános Facebook-csoportban megosztott bejegyzés árulkodik: Hatvani Csabáról van szó, egykori terézvárosi MSZP-elnökről, aki érintett volt a 2000-es évek terézvárosi ingatlanpanamáiban. Volt feleségét, Bregócs Edinát pedig képviselőjelöltként mutatta be minap a város első embere.

A Facebook-csoportban közzétett posztban ezenfelül szintén előkerül Tasnádi Péter, Pethe Zoltán és Vajtó Lajos neve, akik egy boxgálát szerveznek Szigetszentmiklósra, de erről majd később…

Arról, hogy a momentumos vezetésű Terézvárosban miként került elő ismét Hatvani neve, IDE és IDE kattintva olvashatnak többet.

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­l­­­á­­­n­y­­o­­­k­ ­­­v­á­­­r­­­n­­­a­­­k­­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
tizennyolcfok
2024. április 07. 11:57
:DDDDDD kegyetlenül vergődik a fideszes suttyópropaganda. csak meg ne tudják, hogy a pártigazgatójuk iskolázatlan focihuligánokat használ egyes ügyek elintézésre, mert megakad a torkukon a szójatejes latte.
alexandrosz-2
2024. április 07. 10:38
Kevés lesz a napi kéttucatnyi lejárató cikk erről a nernyik szarzsák haverotokról göbbelstoni! Ezer kell minimum, a kurva anyàtokat! Be vagytok szarva tőle rendesen!
Polaris
2024. április 07. 10:21
KovG_1 2024. április 07. 10:13 Ne foss, annál rosszabb! Félted a NER-potyádat, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!