Orbán Viktor: A magyarok tudják, hogy milyen a háború, nekünk béke kell!

2024. május 12. 15:56

Közben a francia elnök nyugati erők ukrajnai bevetéséről delirált legutóbbi online kampánybeszédében.

2024. május 12. 15:56

Nyitókép: MIGUEL MEDINA / AFP

„A magyarok tudják, hogy milyen a háború. Elvesztettünk belőle kettőt. Nekünk béke kell!” – írta vasárnap Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Orbán Viktor. A miniszterelnök országos kampánykörútjának minden állomásán hangsúlyozza, hogy Európában súlyos háborús veszély van. „Amit ma az európai gazdaságban tapasztalunk, az csak a háborús vihar előszele. Már ez is romboló erejű, elég csak az inflációra gondolni.

De ha Európa maga is fegyvert fog, akkor a vihar kellős közepében találjuk majd magunkat. Ezt el kell kerülnünk!”

– fogalmazott korábban a kormányfő. 

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor békepárti szavaival egyértelműen a nyugat-európai vezető politikusok egyre gyakoribb és erőteljesebb háborúpárti megnyilvánulásaira reagál. Ismert, a francia elnök például a legutóbbi online kampányeseményén is arról beszélt: reméli, hogy a francia csapatoknak nem kell közvetlenül részt venniük az orosz–ukrán háborúban, de

valószínűleg eljön egy olyan pont, amikor Oroszország túlságosan is előrenyomul Ukrajnában, akkor pedig a nyugati erőknek kell beszállni a háborúba”

– jelentette ki Macron, majd hozzátette, szerinte „több fegyvert kell szállítanunk az ukránoknak, és világossá kell tennünk az oroszok és minden európai számára, hogy készen kell állnunk arra, hogy cselekedjünk az elrettentésük érdekében.”

A téma kapcsán a Fidesz EP-listavezetője is megszólalt közösségi oldalán. Deutsch Tamás Facebook-oldalán megosztott videójában arról beszél: el kell kerülnünk, hogy a XX. századi magyar történelem két tragédiáját követően háborúpárti erők ismét belekényszerítsék Magyarországot egy harmadik tragédiába.

 

Összesen 510 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 13. 02:37 Szerkesztve
Namond 2024.05.12 20:20 Orbán Brüsszel zsarolásának nagy lehetőségét látja az oroszok, kínaiak szoknyája alá bújásban, mivel nem hülye ettől nem reméli a nemzet gazdasági felemelkedését, csak az Európai Tanácsban vele ülő m.elnökökkel szemben, saját politikai túlélését.
templar62
2024. május 12. 20:31
A háborús konjunktúra nyertese a deepstate .
templar62
2024. május 12. 20:30
Haladárok menjenek előre .
templar62
2024. május 12. 20:27
Arossz fokozódása : ROSSZ OROSZ POROSZ SOROS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!