Orbán Viktor a Telexnek: A szuverenitásunkat MINDENKITŐL meg kell védenünk (VIDEÓ)

2024. május 10. 17:43

A miniszterelnök jelenleg a kínai elnökkel tárgyal, a Telex pedig több kérdést is feltett neki.

2024. május 10. 17:43
Orbán Viktor a Telexnek

(Nyitókép: YouTube-képernyőmentés)

Mivel Orbán Viktor miniszterelnök a Mol Campus közelében, egy kávézónál töltötte a szabadidejét, a Telex újságírói úgy gondolták, ez a megfelelő idő arra, hogy feltegyenek neki néhány kérdést. Ezek a nemzeti szuverenitást és a kínai együttműködésben rejlő esetleges nemzetbiztonsági kockázatokat firtatták.

„Magyarországnak van egy nemzetbiztonsági védekezési rendszere", mondta a miniszterelnök, majd úgy folytatta: „Van egy országvédelmi rendszerünk. Ez magában foglal minden eszközt, amit a nemzetközi nemzetbiztonsági világban ismernek.” Azt is hozzátette, hogy „ezek kiváló minőségű eszközök, és egy nagyon jól megszervezett állami rendszer dolgozik Magyarország nemzetbiztonságán.” Úgy pontosított: „Ez mindenkivel szemben dolgozik. Tehát a szuverenitást és a függetlenséget mindenkivel szemben védeni kell.” Végül ezzel zárta le ezt a témát: 

mi mindig, mindenkivel szemben meg tudjuk védeni a magyar nemzetbiztonsági érdekeket. Ez a helyzet Kínával is.”

A riporter ekkor a különböző technikai eszközöket és az azok elleni védelmet hozta fel, amire a miniszterelnök válasza az volt, hogy „mindenünk van, ami szükséges”. A kínai rendőrök jelenlétét is elmagyarázta:

az egy közrendvédelmi kérdés, semmi köze a nemzetbiztonsághoz.

Arról van szó, hogy el fogják reményeink szerint árasztani a következő időszakban a legnépszerűbb magyarországi turisztikai célpontokat a kínaiak, hiszen már most is szinte megszámlálhatatlan repülőjárat érkezik hetente Magyarországra.” Véleménye szerint „szükségünk van olyan emberekre, kínai rendőrökre, akik beszélnek kínaiul, 

hiszen a sok ember, az nemcsak sok haszon, hanem sok probléma is.” 

Leszögezte: „ez a gyakorlat ismert más országok esetében is. Nem csak Magyarországon van így, ez máshol is így van.”

A riporter felvetésére, miszerint Olaszország is megszüntette ezt az együttműködést, Orbán Viktor azt felelte, hogy „majd ha nem válik be, mi is megszüntetjük, de mi abban bízunk, hogy beválik.”

A Telex újságírója szerint Hszi Csin-ping útján rengeteg piros sapkás önkéntes jelent meg, akik nem engedtek egy EU-s zászlót kitűzni,

amire a miniszterelnök válasza az volt, hogy „Magyarországon véleménynyilvánítási és gyülekezési szabadság van, az ide érkező vendégeket pedig megilleti a vendégjog.” Szerinte „ezt a két jogot kell összehangolni, ezért mi nem engedünk olyan típusú megmozdulásokat, amelyek a Magyarországra érkező és tisztelettel fogadott vendégeink látogatásának az értékét lerombolnák és tiszteletlenséget hoznának létre, 

és így ártanának Magyarország érdekeinek.”

A teljes riportot alább lehet meghallgatni és végignézni:

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­­z­­­i n­­­i­­m­­f­­o­­m­­­á­n­­­i­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Valodi
2024. május 11. 11:30
birono70 10:17 "Ha van is valami gondolat a fejében, képtelen azt érthetően, struktúráltan leírni." - höhöhö ... én lennék az! Ez meg elég érthető? Semmi, de semmi nem lehet fontosabb egy Nemzet létében az ÉLELMISZER ÖNRENDELKEZÉSÉNÉL! Ezzel szemben ez a helyzet, ami ráadásul még tovább romlott: "Mezőgazdaságunkat csökkenő termőterület, szétesett üzemi és torz gazdálkodási szerkezet jellemzi. A tömegtermelő, iparszerű gazdálkodás emelkedő energia- és forgóeszköz igénnyel jár, emiatt megnövekedett kiszolgáltatottságunk a bankok, az energetikai piacok és a beszállítói iparágak felé. Az alacsony hozzáadott érték, a csökkenő fajlagos nyereség következménye egyfelől a kényszeres birtokkoncentráció és a nagyobb élőmunka-igényű állattartás föladása, másfelől a családi gazdálkodás felszámolása és a föld eladása. Mindezek következtében rohamosan csökken a mezőgazdaság élőmunkaerő igénye, és ezzel egyidejűleg a föld, a vidék népességeltartó és népességmegtartó képessége." (NVS előszó)
Valodi
2024. május 11. 11:25
darling 10:36 "PONTOSAN KELLENE FOGALMAZNI!" - höhöhö ... tessék: 2007.03.10. „Erős vidékre van szükség, amely képes biológiailag és gazdaságilag fenntartani az országot. A politikai, demográfiai, gazdasági biztonság és stabilitás feltétele a vidék megerősítése - jelentette ki Orbán Viktor szombaton.” https://magyarnemzet.hu/archivum-archivum/2007/03/orban-viktor-magyarorszag-csak-a-magyar-folddel-egyutt-magyarorszag Elég pontos? Ez meg a valóság: „... a Covid járvány alatt, hogyha lezárták volna az ország határát, akkor 3-4 napon belül AZ EMBEREK NEM JUTOTTAK VOLNA ÉLELMISZERHEZ, olyan mértékű az élelmiszerimport." (Lázár János 2020. 09. 02., Magyarország) „... A háromezer-kétszáz magyar településből ezer az elnéptelenedés határára jutott, a fiatalok elköltöznek, gyerek nem születik. Nincs megélhetés, gyönge az infrastruktúra, csapnivaló a közlekedés.” (Lázár János 2021-ben, a korlátlan NERhatalom 11. évében) ... folytassam?
birono70
2024. május 11. 10:17
Ki ez a sok igénytelen idióta, aki itt kommentelget? "Höhö"-zik itt valaki többször is, amúgy totál értelmetlen mondatok előtt és után. Ha van is valami gondolat a fejében, képtelen azt érthetően, struktúráltan leírni. Az itt kommentelő "balos" vagy inkább meg nem határozható politikai, ideológiai irányt támogató kommentelőknek az alapvető kognitív képessége hiányzik. Nem értenek magyarul, nem értik mondatokban foglalt üzenetet, ami a kommunikáció alapja. Ha megértenék a kimondott szót, akkor ennyi baromságot nem lehetne ide kommentelni. Ennyi erővel egy gorilla is höröghetne nekik, pont ugyanez lenne náluk az eredmény. Amúgy meg Niedermüller meg a veje, és a "hősbátor" legújabb üdvöske, és még sorolhatnánk, nem nyilatkoznak a Magyar Nemzetnek, és az egyéb nem az őket támogató, külföldről finanszírozott sajtónak. Csak úgy demokratikusan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!