Ingyenes internetet és tiszta lakást követeltek az olaszországi bevándorlók

2015. december 22. 16:53

Az ingyenes szálláson és ellátáson túl internethez való hozzáférést és ideiglenes otthonaik takarítását is követelte 24 afrikai bevándorló az olaszországi Cerenovában. A demonstrálók ülősztrájkot rendeztek. Az eset kapcsán fellángolt a vita az olasz pártok közt a bevándorlásról.

2015. december 22. 16:53

Belpolitikai feszültséghez vezetett Olaszországban egy csoport afrikai bevándorlónak a tiltakozása, akik a számukra biztosított ingyenes szálláson és ellátáson túl internethez való hozzáférést és ideiglenes otthonaik takarítását is követelték. 

A kétezerszáz lakosú Cerenova településen elhelyezett huszonnégy afrikai bevándorló a főutcán rendezett ülősztrájkkal követelte, hogy ingyenes internetes összeköttetést biztosítsanak számukra, valamint a helyi önkormányzat takarítónőt fogadjon fel szállásaik rendben tartására. 

Követeléseik nyomatékosítására a bevándorlók Cerenova utcáin felborították a hulladéktárolókat is. A polgármester és a rendőrség fellépése kellett ahhoz, hogy a bevándorlók visszatérjenek a nekik bérelt két családi villába. Az afrikai férfiak a nyáron érkeztek meg a dél-olasz partokra és júliustól a lombardiai Cerenova fogadta be őket. Egy szociális munkát végző szövetkezet törődik a migránscsoporttal. Cerenova naponta fejenként 35 eurót (több mint tízezer forintot) fizet a bevándorlók eltartására. 

Matteo Salvini az Északi Liga vezetője a keddi olasz sajtó beszámolója szerint a történtekre úgy reagált, hogy - mint fogalmazott – legszívesebben a migránsok befogadását hirdető Laura Boldrinit,  a képviselőház baloldali elnökasszonyát küldené takarítónőnek az afrikaiakhoz. 

Roberto Calderoli a római szenátus alelnöke,  ugyancsak az Északi Liga politikusa, a Cerenovában befogadott bevándorlók azonnali kitoloncolását sürgette Olaszországból. A migránscsoport egyik tagját, egy 25 éves fiatalembert az olasz hatóságok az eset után rögtön kiutasították. 

Alessandro Cattaneo az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) politikusa szerint a szegényekkel és kisnyugdíjasokkal teli Olaszországnak nincsen elég forrása a bevándorlók segítésére is.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuzmics
2016. május 25. 19:38
P. R. Kinga mehet takarítónak, hiszen annyira a szívén viseli őket!
djcs
2016. február 23. 20:31
Merkel mutti nem vállal másodállásba takarítást?
Josephine Mutzenbacher
2016. február 04. 00:17
Nekem úgy tűnik hogy ez valami kamu poszt lesz,egy szót sem találtam róla semmilyen nyelven.
balbako_
2016. február 02. 21:46
És masszőr, az mégiscsak furcsa, hogy nincs masszőr! Masszőr szobacica, angol inas nélkül egy migráns elképzelhetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik