Egy algériai menekült az első gyanúsítottja a kölni molesztálásnak

2016. január 18. 18:26

Egy 26 éves algériai menedékkérő az első, akit őrizetbe vettek a kölni zaklatásokkal kapcsolatban. A férfit szexuális kényszerítéssel és lopással vádolják, elfogásakor két vélhetően lopott telefont is találtak nála. A kölni rendőrségen eddig 883 áldozat jelentkezett, 497-en szexuális bűncselekményről számoltak be.

2016. január 18. 18:26

Szexuális kényszerítéssel és lopással gyanúsítottak meg egy menedékkérőt Kölnben. A helyi ügyészség hétfői tájékoztatása szerint a 26 éves algériai állampolgár a németországi városban szilveszterkor nők ellen elkövetett zaklatások és rablások első olyan feltételezett elkövetője, akit szexuális bűncselekménnyel gyanúsítanak.

Az algériai fiatalembert és egy 22 éves társát a Köln melletti Kerpenben vették őrizetbe egy menedékkérőket befogadó állomáson. Találtak náluk két mobiltelefont, amelyeket a szilveszteri támadások során zsákmányolhattak. A hatóságok feltételezése szerint az egyik készüléket az algériai gyanúsított rabolta el tulajdonosától szexuális támadás során, a másikra pedig zsebtolvajlással tett szert az a csoport, amellyel megjelent szilveszter éjszaka a kölni dóm és a főpályaudvar előtti téren.

Korábban is vettek őrizetbe menekülteket, közel 900 áldozata van a zaklatásoknak

Az utóbbi napokban egy Aachenben elhelyezett menedékkérő fiatalembert is őrizetbe vettek, nála is egy olyan mobiltelefont találtak, amelyet szilveszterkor raboltak vagy loptak el tulajdonosától a kölni dómnál. Ezzel 21-re emelkedett a szilveszteri bűncselekmények feltételezett elkövetőinek száma.

A kölni ügyészség Újév nevű nyomozócsoportjánál eddig 883 áldozat jelentkezett, 497-en szexuális bűncselekményről számoltak be. Összesen 766 feljelentést tettek, 381-et szexuális bűncselekmények miatt – írta online kiadásában a Kölner Stadtanzeiger című lap. A feljelentések száma azért alacsonyabb, mert vannak esetek, amelyekben több áldozat közösen tett feljelentést.

Szilveszter éjszakáján egy nagyjából ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, amelyek elkezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Áldozatok és tanúk arab vagy észak-afrikai származású támadókról számoltak be.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frivol824@gmail.com
2016. március 30. 23:08
Ha többet nem kapnak el, akkor ez a fószer lesz a 100 karú algériai! Milyen szerencse, hogy De Gaulle idejében még csak 2 karjuk volt az OAS-tagoknak!
frivol824@gmail.com
2016. március 30. 23:08
De Gaulle-ról eszembe jutott a manapság szállóigeként emlegetett mondata: "Les Arab sont des Arab, les Francais sont des Francais."(Az arab az arab, a francia az francia.) Az idő telik, de a nagy gondolatok mégsem devalválódnak, sőt!
választópolgár
2016. február 07. 09:21
A nők helyében összefognék és pertársaságot alapítva beperelném a "német" államot, valamint a gyermektelen merkelt.Majd politikai mozgalmat alapítanék.
cereal killer
2016. január 25. 23:36
Algériában háború van? Vagy mi elől menekült ez a "menekült"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik