Szétosztaná a tartományokban az észak-afrikaiakat a vesztfáliai belügyminiszter

2016. január 26. 16:47

Arra panaszkodik Észak-Rajna–Vesztfália szocdem belügyminisztere, hogy a Németországba érkező marokkói és algériai migránsok legnagyobb része a tartományban köt ki. Ez azért nincs jól Ralf Jäger szerint, mert az észak-afrikaiak közt a legtöbb az egyedülálló férfi, és ezek a csoportok az átlagnál problémásabbak. A miniszter azt szeretné, ha gyorsan hazaküldenék, de addig is igazságosan elosztanák az észak-afrikaiakat a tartományok között.

2016. január 26. 16:47

A Németországba érkező marokkói menedékkérők 80 százaléka, és az algériaiaknak is nagyjából a fele végül Észak-Rajna–Vesztfáliában köt ki, és ez az arány egyre emelkedik – panaszkodik a tartomány szociáldemokrata belügyminisztere. Ralf Jäger azért nem örül ennek, mert az észak-afrikaiak között a legnagyobb az egyedülálló férfiak aránya, és ezek a csoportok az átlagnál jóval problémásabbak – ahogy az a kölni események kapcsán is kiderült.

Az észak-rajna–vesztfáliai belügyminiszter szerint nem igazságos, hogy csak néhány tartomány fogadja ezeket az embereket, ezért az észak-afrikaiakat méltányosan szét kellene osztani a német tartományok között.

A kölni és düsseldorfi hatóságok adatai szerint az újonnan érkező észak-afrikai menedékkérők nagy része bűncselekményeket követ el. A férfiak közül néhányan már évek óta úton vannak Európában, és több országban is beadtak menedékkérelmet.

A menedékeljárás hosszú ideig, átlagosan 14-15 hónapig elhúzódik, ez pedig jó lehetőség azok számára, akik „vissza akarnak élni a Willkommenskulturral”, és bűnözésből akarják fenntartani magukat – mondta Jäger. Hozzátette: ha a menekültstátusz elutasítása ellen még jogorvoslattal is élnek az érintettek, akkor az ügy jogerős lezárása évekig is eltarthat. Mivel az észak-afrikai migránsoknak nem túl sok az esélyük, hogy megkapják a menekültstátuszt, így az ő eljárásaikat a nyugat-balkániakéhoz hasonlóan fel kellene gyorsítani – vetette fel a miniszter.

Jäger szerint ha pár hónapon belül visszaküldenék a hazájukba azokat, akiknek nincs esélyük a menedékjog elnyerésére, akkor nem lenne olyan csábító lehetőség a pitiáner bűnözőknek, hogy menedékkérőként Európába jöjjenek – foglalja össze a FAZ.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2016. augusztus 04. 09:44
Eddig willkommen volt....
balbako_
2016. február 20. 08:36
Vigyétek a Muttihoz és tegyétek a háza elé.
alex.leopardi
2016. február 05. 08:58
a mamájának,állitólag nagy a faszuk.....elnézést,nem vagyok polivinilklorid,röv. pc
Antigoné
2016. január 29. 11:56
Sie haben recht. Entschuldigung.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik