Unrechtstaat

Az NDK-hoz hasonlította Merkel Németországát a bajor kormányfő

2016. február 9. 20:53

Németországban nem a jog és a rend, hanem a jogtalanság uralkodik, mondta a menekültválság kapcsán Horst Seehofer. A bajor kormányfő egy helyi lapnak nyilatkozva gyakorlatilag ugyanazt a szót aggatta Merkel Németországára, mint amit pártja, a CSU utoljára az NDK esetében használt.

„Ami most van, az nem a jog és a rend uralma” nyilatkozta Horst Seehofer bajor kormányfő a Passauer Neue Presse című regionális napilapnak, felidézve Udo Di Fabio alkotmányjogász véleményét, miszerint a német kormánynak kötelessége megvédeni az ország határait. Az, hogy menekültek és migránsok érvényes beutazási papírok nélkül Németország területére léptek, egyértelműen törvénysértés mind az alkotmányjogász, mind Seehofer pártja szerint.

A szerdán megjelenő interjúban a CSU-s politikus azzal, hogy azt mondta, hogy Németországban nem a jog, hanem a jogtalanság uralkodik, gyakorlatilag Unrechtstaatnak, vagyis a jogtalanság államának nevezte Németországot – ezt az teszi igazán pikánssá, hogy pártja korábban csak az NDK-t és más diktatúrákat illetett ezzel a kifejezéssel. És persze az is, hogy ez a párt Angela Merkellel együtt kormányoz.

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/20203