„Orbán úr a saját útját járja”

Schulz: Magyarország nem partner a migránskrízis megoldásában

2016. február 21. 20:32

Nem számít a továbbiakban Magyarországra a migránskrízis megoldásában Martin Schulz. Az Európai Parlament elnöke a ZDF-nek azt nyilatkozta, hogy Magyarország biztosan nem fogad be menekülteket. Az EP-elnök mondatai a magyar kormány kijelentéseit támasztják alá, amely szerint a Jobbik és a DK hamisan vádolja Orbánt azzal, hogy elfogadta a betelepítési kvótákat.

„Orbán úr egészen egyértelműen eldöntötte, hogy a saját útját járja” - fogalmazott Martin Schulz a ZDF Berlin direkt című műsorában vasárnap este. Az Európai Parlament elnöke szerint Magyarország egészen biztosan nem partner a menekültügy kvótás megoldásában, ő tehát nem számít a továbbiakban Magyarországra a migránskrízis kezelésénél. Ez szerinte nem jó előjel, már ami a következő, márciusban esedékes EU-csúcsot, a migránskérdés megoldásának esélyeit illeti. „Továbbra is meg vagyok győződve ugyanakkor arról, hogy vannak utak, módok, amelyekkel más államok meggyőzhetők arról, hogy vegyenek át menekülteket” - fogalmazott Schulz.

Nyilatkozatával az Európai Parlament elnöke tudtán kívül is a magyar miniszterelnök segítségére sietett: a hétvége folyamán a Jobbik és a DK is azzal vádolta Orbán Viktort, hogy hozzájárult a kvótákhoz, migránsok tömeges betelepítéséhez, amit Kovács Zoltán kormányszóvivő igyekezett cáfolni.

Schulz nyilatkozata egyértelműen Kovács mondandóját látszik alátámasztani. 

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/20523