Csaknem hatezer kiskorú menekült tűnt el Németországban

2016. április 11. 09:47

Közel hatezer kiskorú menekültet tartanak nyilván eltűntként Németországban – írta a Berliner Morgenpost című lap hétfőn. Az ellenzéki Zöldek szerint aggasztó, hogy a kormány nem veszi komolyan azokat a veszélyeket, melyek ezeket a fiatalokat fenyegetik. Az Europol adatai szerint az elmúlt másfél-két évben több mint tízezer, kísérő nélkül útra kelt kiskorú menekült tűnt el Európában, ebből minden második Olaszországban.

2016. április 11. 09:47

Csaknem hatezer kiskorú menekültet tartanak nyilván eltűntként Németországban – írta a Berliner Morgenpost című lap kormányzati adatokra hivatkozva hétfőn.

A szövetségi belügyminisztérium a parlament megkeresésére azt a választ adta, hogy 2015-ben 8006 kiskorú menekült tűnt el, és közülük 2171 került elő. Így jelenleg 5835 felnőtt kísérő nélküli kiskorú menekültet tartanak nyilván eltűntként, köztük 555 gyereket. Többségük Afganisztánból, Szíriából, Eritreából, Marokkóból és Algériából érkezett.

Az ellenzéki Zöldek szerint „szomorú, hogy a kormány nincs riadókészültségben” annak láttán, hogy csaknem hatezer kiskorú hollétéről nem tudni semmit. Ez a hozzáállás a védelemre szoruló emberek legsérülékenyebb csoportjához újabb példája annak a „hidegszívűségnek”, amellyel a kormány nemrégiben korlátozta a családegyesítési jogot – mondta Luise Amstberg, a Zöldek frakciójának menekültügyi szóvivője. Hozzátette: aggasztó, hogy a kormány nem veszi komolyan a prostitúcióra kényszerítés és a kizsákmányolás egyéb formáinak veszélyét, amely az eltűnt kiskorúakat fenyegeti.

Az Europol januári becslései szerint több mint tízezer, kísérő nélkül útra kelt kiskorú menekült tűnt el Európában az utóbbi másfél-két évben, minden második Olaszországban. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bácskai Bicska
2017. január 18. 13:23
"Többségük Afganisztánból, Szíriából, Eritreából, Marokkóból és Algériából érkezett." A németek is kezdhetnek készülni az "elfranciásodásukra", "belgásodásukra", a városok utcáin a közép-afrikai kriminalisztika összes jellegzetességeivel, ahol a drogkereskedelem bagatellnek számít majd az erőszakos bűncselekményekhez képest. Kaptak pár tízezernyi utánpótlást, lehet a koszovói albán-, az ukrán-, a török-, a kurd-, a cigány- meg délszláv maffiák mellé szépen odacsapni a dzsungelek valóságát, nyakon öntve az iszlám szélsőségesek ideológiájával. Nesztek. Megkaptátok.
thymian
2016. május 05. 17:02
Bűnöző nagycsaládok cuppannak rá a migrókra, akik nem beszélik a nyelvet és csalódottak a körülmények miatt. Berlinben 7-9 ilyen klán van, akik a szervezett bűnözésért felelősek. El lehet képzelni, hogy ezeket különös szeretettel vehetik gondozásba.
Berliner Allee
2016. április 17. 02:37
Ez a szám úgy keletkezett az eltűnt kiskorúakról, hogy a tisztelt beözönlő nem tudni kicsodák, nem rendelkeztek papírokkal és nem voltak hajlandóak megmondani még a születési dátumukat sem, de mert kötelező volt beírnia valamit az ügyintézőnek, ezért ilyen esetekben azt írták be születés: 2000.01.01. Tömegével szaladgálnak a 20-40 éves "kiskorúak" Németországban (mind 2000.01.01-én született), akikről a hatóságok nem tudják kicsodák és azt sem, hogy hol vannak. De ezek nem gyerekek, szóval nem kell elkezdeni sajnálni őket. Valójában akkor kellett volna azonnal kitoloncolni az összeset, amikor dokumentumok nélkül akartak bejutni (ugyanis azokat eldobálták). Érdekes módon az okos telefonja mindegyiknek megvolt, csak a hivatalos okmányaik tűntek el. Ennél amatőrebb, elbaszott hülyeséget, mint amit ezekkel a megszálló "álmenekültekkel" véghezvittek még nem láttam. Ekkora faszságot csak tudatosan lehet csinálni véletlenül nem.
robag
2016. április 12. 14:20
Egyetértek a zöldekkel (nemcsak úgy ahogy ők gondolják). 1. A valóban fiatal (mondjuk 5-10-11 évesek) gyerekek számára veszélyes odakint szülő, felnőtt nélkül. 2. A 15-17 éves fiatalkorúak egy része a hírek szerint az európai lakosokra veszélyes. (rablás, nemi erőszak, késelés, lopás és kiváló "alapanyagok" lehetnek az ISIS-nek itt a kontinensünkön. :/ Ideje komolyan venni a dolgokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik