Akik számára a nők alsóbbrendű emberek

2016. július 13. 16:56

Ezek a frusztrált, gyökértelen fiatal férfiak nem csak a saját észak-afrikai hazájukban fojtogatják a nőket. Európába költöznek és itt is megtámadják a szerintük túl szabad nőket.

2016. július 13. 16:56
Alice Schwarzer
Die Welt

Igaz, a nők semmibevétele nem új ezen országok fiainak. Feltehetőleg már Youssef apja és nagyapja is így gondolkodott Casablancában. Ugyanis a patriarchátus régóta hagyomány úgy Észak-Afrikában, mint a Közel-Keleten, és soha nem szenvedett megrázkódtatást egy erős nőmozgalomtól. Nem teszi jobbá a helyzetet a csaknem minden országban érvényes iszlám családjog sem, amely a nőkből alárendelteket és kiskorúakat csinál. De mindez még nem elég a jelenlegi őrülethez. 

Tudnivaló, hogy Marokkót és Algériát, ahonnan a kölni szilveszter legtöbb tettese jött, az utóbbi tíz-húsz évben messzemenően átváltoztatták az iszlamisták. A radikális iszlám attitűdje hozzátartozik a mindennapokhoz. (...)

Nem véletlen, hogy olyan sok terrorista származási helyei ezek az országok. Ugyanis az önjelölt Iszlám Állam e föld Youssefjai számára az ígéret földje, és a gyilkosai a hősei. Ezek a frusztrált, gyökértelen fiatal férfiak nem csak a saját hazájukban fojtogatják a nőket  többen mint valaha! Európába költöznek és itt is megtámadják a »túl szabad« nőket. Hogy ez a 21. században így van (Köln nem az egyetlen és nem az utolsó ilyen eset volt), az a politikai iszlám terjedésével függ össze. 

Az szállítja az ideológiai vázat: a kiéleződött férfiasság-kényszerképzetet, a nők semmibevételét is belefoglalva. Ez az iszlamizmus a szikra, aminek következtében most a régóta izzó tűz lángjai magasra csapnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dettike-2
2023. október 24. 22:49
Sajnos a fehérek többsége is így gondolkodik
választópolgár
2016. szeptember 22. 23:14
még mindig túl polkorrekt a megfogalmazás. Egész egyszerűen nyílt háború folyik az európai fehér kultúra ellen. Lassan már a fejükhöz csapni is késő lesz, mikor a szemünk előtt állandósulnak a közel kelet polgárháborús állapotok a nyugati fejlett haladó befogadó, toleráns nyugaton, ahol mint tudjuk, már mindennek megvan a kultúrája aminek nálunk még nincsen.
Peter8811
2016. augusztus 24. 08:14
Bizony ez Izraelben is így van. A sorrend a Talmud szerint: 1. Zsidó férfi 2. Kecske 3. Náci férfi 4. Nő
Dénia
2016. július 27. 11:15
Itt nincs olyan meleg, hogy kénytelen legyen az ember lánya lengén öltözni, hogy kibírja. Volt most egy pár nap jóidő, de amúgy fos. Már bocsánat. Nem tudom megítélni, hogy mennyien öltöznek visszafogottabban, vagy mégsem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik