Ez mind lejátszódik a legtöbb menekült okostelefonján

2016. július 18. 14:49

A BBC megmutatja, hogyan, milyen alkalmazásokat használnak okostelefonjaikon a Szíriából, Afganisztánból Európába vágyó tömegek. A videó optimális megtekintéséhez okostelefonján nyissa meg ezt a cikket, majd állítsa a lejátszót teljes képernyősre!

2016. július 18. 14:49

Whatsapp, GPS, Facebook, iMessage, Safari: a BBC hétfőn közzétett videóján azt mutatja meg, milyen alkalmazásokat használ egy átlagos Szíriából vagy Afganisztánból Európába vágyó menekült útja során. Hogyan zajlik az információcsere a határzárról, mi történik a telefonnal a tábori verekedés során, vagy hogyan jön rá, hogy merre megy a csónak.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. augusztus 08. 22:48
PC-propaganda...
yanoo
2016. augusztus 08. 22:47
Arra vagyok kiváncsi, hogy melyik szolgáltatónak fizetnek? Milyen szervezet szolgáltatja az információt?
korona
2016. július 25. 16:50
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------- MIÉRT KELLENEK A MIGRÁNSOK NÉMETORSZÁGNAK ? Pénzügyminiszter: azért engedjük be a migránsokat, hogy közösüljenek az európaiakkal Wolfgang Schäuble A német pénzügyminiszter szerint az Európai Unió határainak lezárása vérfertőzéshez vezetne; azért kell beengedni a migránsokat, hogy Németország lakossága ne legyen beltenyésztett. Meglepő kijelentést tett a német pénzügyminiszter, akinek hivatásából adódóan az lenne a feladata, hogy gazdasági szempontból értékelje a bevándorlás következményeit: Wolfgang Schäuble a Die Zeit német lapnak adott interjú során azzal védelmezte a kormány bevándorlás-politikáját, hogy – szó szerint – kijelentette: “az elszigeteltség a vesztünket jelentené. Vérfertőzéshez vezetne.” Schäuble a lapnak nyilatkozva furcsa megszállottsággal beszélt a népek keveredéséről, és olyan módon beszélt az emberekről, mintha csak tenyészanyagként tekintene rájuk. Azt mondta: “a muszlimok gazdagabbá teszik a mi nyíltságunkat és sokszínűségünket. […] Nézzék a németországi törökök harmadik generációját – különösen a nőket. Ebben hatalmas lehetőség rejlik az újításra.” Schäuble szerint, ha Európa lezárja határait, és nem enged be senkit más népcsoportokból, akkor a német férfiak “elkerülhetetlenül saját lányaikkal és nővéreikkel fognak paráználkodni”. Valóban léteznek olyan kutatások, melyek azt vizsgálják, hogy minimálisan milyen méretű kell legyen egy emberi társadalom ahhoz, hogy elkerülje a beltenyésztést. Ezek a számítások azonban tízezerre teszik azt a létszámot, ahol egy társadalomban már nem merül fel a “beltenyésztettség” veszélye. Németország lakossága jelenleg 80 millióra tehető, az Európai Unió összlakossága pedig mintegy 508,2 millió fő. Schäuble kijelentésének emiatt semmi köze a tudományossághoz, sokkal inkább ideológiai meggyőződésnek tekinthető: egy olyan ideológia, ami a más népcsoportokkal keveredést tartja kívánatosnak. Schäuble kijelentése emellett egyértelművé teszi, hogy Németország egyik vezető politikusa nem gazdasági, hanem faji alapon ítéli meg a bevándorlást, és amiatt akarja beengedni az afrikai és arab migránsok millióit, hogy a fehér európai lakosság keveredjen velük. A pénzügyminiszter kijelentése a német sajtóban is felháborodást váltott ki. A Der Tagesspiegel szerint Schäuble török nőkre vonatkozó kijelentése (innovációs potenciálként hivatkozik rájuk) semmibe vesz mindent, amit egyénként elérhetnek, ehelyett egyszerű biológiai anyagként, tenyészpopulációként tekint rájuk, akik létezésének egyetlen értelme, hogy közösüljenek az európai férfiakkal. A lap maga is említi, hogy a pénzügyminiszter kijelentése és a fajkeveredés ilyen fokú kívánatosnak tartása egy totalitárius politika megnyilvánulása lehet.
nanahan
2016. július 19. 11:46
Vagy Európába vágyó, vagy menekült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik