Évtizedekig tarthat, mire a németek kitoloncolják az észak-afrikaiakat

2016. augusztus 12. 14:42

Csak Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományában több mint kétezer észak-afrikai vár kitoloncolásra jelenleg, de a hazájuk blokkolja a hazatoloncolásukat. Ha ez így folytatódik, több mint 20 évig tarthat, mire mindegyikük távozik Németországból – mondta a tartomány szociáldemokrata belügyminisztere.

2016. augusztus 12. 14:42

Felgyorsítanák a németek az országban illegálisan tartózkodó észak-afrikaiak hazatoloncolását, de a Magreb-országok nem igazán együttműködők ebben. Csak Észak-Rajna-Vesztfália tartományban több mint kétezer olyan észak-afrikai van, akit ki kellene toloncolni, de ezt blokkolja a származási országuk.

Előfordul olyan, hogy csak négyen vannak a visszaszállító repülőjáraton. Ez nagyon kevés, ha így megy tovább, több mint húsz évig tart, mire mindenkit visszatoloncolunk” – mondta Ralf Jäger, a tartomány szociáldemokrata belügyminisztere. Hozzátette: más esetekben az útlevélpótló iratok beszerzése tart nagyon sokáig.

Most azzal próbálkoznak, hogy német hivatalnokok és tunéziai, marokkói, algériai kormányképviselők ülnek össze munkacsoportokba, hogy az ilyen gyakorlati korlátokat leépítsék, és megszervezzék a kitoloncolásokat.

Ha azt mondják, hogy biometrikus ujjlenyomat kell nekik, beszerezzük azt. Ha analóg, akkor beszerezzük azt. De így nem mehet tovább, hogy az állítólag hiányzó kitoloncolási feltételek oda vezetnek, hogy az emberek itt maradnak” – idézi a minisztert a Die Welt.

Jäger szerint meg kell változtatni a Magreb-országok azon hozzáállását, hogy nem hajlandók a saját állampolgáraikat visszafogadni, annak ellenére, hogy erről kétoldalú megállapodások is vannak.

Elsősorban egyedül utazó fiatal észak-afrikai férfiak követnek el gyakran bűncselekményeket. Jäger nyomatékosította: aki a Willkommenskulturral visszaél, sőt, bűncselekményeket követ el, azt gyorsabban vissza kell toloncolni. A szilveszterkor Kölnben történt csoportos zaklatások és erőszakoskodások miatt is elsősorban algériai és marokkói gyanúsítottak ellen nyomoz az ügyészség.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekelek
2016. szeptember 09. 01:11
Sose fogják. Az USA is már több évtizede próbálja kitenni az illegálisan ott tartózkodókat. Aztán mindig jön egy amnesztia az addig hozzájuk érkezettekre, közben meg az ígéret, hogy na most aztán úgy megállítják a további illegális bevándorlást, hogy csak na. Aztán 10-15 év múlva újra eljátsszák az egészet. Ma is van vagy 15 millió illegális migri náluk.
cereal killer
2016. augusztus 22. 14:05
Gyáva népnek nincs...
amayyudan2
2016. augusztus 21. 23:56
Nem is értem, miért kellene kitoloncolni jól képzett agysebészeket (jatagánnal főleg tarkótájéki és nyaki területeken ügyesek idegsebészetben), nukleáris fizikusokat, mérnököket, gyógyszervegyészeket (lásd Zsóhár Zsidó Zsuzsanna esetét), de minimum több nyelven beszélő CNC-esztergályosokat és technikusokat! Ennyire jól megy a németeknek, hogy a magasan kvalifikált (a mucsai, lenézett, hónaljszagú kelet-európai EU-rabszolgákat messze fölülmúló) arab munkásértelmiség sem kell nekik!? Hát ezek már ilyen hálátlanok, hogy ellökik Bundesmuttijuk segítő kezét is?! :)
nanahan
2016. augusztus 18. 22:39
Mi szóltunk. Nem egyszer, nem kétszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik