Kilépek a Professzorok Batthyány Köréből

2016. augusztus 23. 22:07

Ez a sajtónyilatkozat megerősítette azt a régóta érlelődő elhatározásomat, hogy a világról és benne a felelős értelmiség feladatairól alkotott, egymástól egyre távolodó, mára már paradigmatikusan eltérő véleményünk okán kilépek a Professzorok Batthyány Köréből.

2016. augusztus 23. 22:07
Ángyán József

„Tisztelt Elnök Úr! Kedves Professzortársak!

Egy erdélyi  családi pihenésről hazatérve most olvastam az októberi népszavazással kapcsolatos belső vitát és az ennek »eredményeként« megszületett - számomra megdöbbentően szervilis, a megítélésem szerint önző és a keresztény értékrendtől messze távol álló (t.i. aki egy szűk, bennfentes  kört gazdagítva fizet, legyen bár haramia, jöhet, de a többi, menekülő nyomorultból nem kérünk) kormányzati álláspontra valamint az ezt közvetítő ostoba és hazug propagandára is rálicitáló, csúsztatásokat és féligazságokat tartalmazó - sajtónyilatkozatot. Ez megerősítette azt a régóta érlelődő elhatározásomat, hogy a világról és benne a felelős értelmiség feladatairól alkotott, egymástól egyre távolodó, mára már paradigmatikusan eltérő véleményünk okán - szomorúan reménytelennek látván és feladván az ezzel kapcsolatos belső vitát - kilépek a Professzorok Batthyány Köréből. Kérem ezért Elnök Urat, hogy nevemet a PBK tagjainak sorából haladéktalanul töröltetni szíveskedjék.

A kezdeti közös hiteket, reményeket és szép emlékeket is hordozó, együtt töltött évekért köszönetet mondva, a PBK-nak - mint magát felelős keresztény, nemzeti értelmiségi tömörülésként meghatározó körnek - valamint tagjainak személy szerint is eszmélést és sok sikert kívánva, búcsúzó üdvözlettel:

Ángyán József”

(Ángyán József levelét a magyarnarancs.hu szerezte meg.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 315 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2017. március 21. 13:49
Érdekes. Ha megjelenik a Mandineren egy Ángyánnal összefüggő hír, hirtelen itt terem egy csomó olyan kommentelő, akivel még egyetlen rendszeres olvasó sem találkozott, és nekiáll gyalázni az öregurat. Hogy micsoda véletlenek vannak.
Sulammit
2016. szeptember 30. 14:47
Rendben, tudomásul vettük.
kamasuka
2016. szeptember 20. 08:17
Ahol pedig lakik, a szomszédba két mérsékelt szívevő szírt és egy robbantó afgán nőt kívánok! Vagy a gyerekei szomszédjába, az unokáinak pedig egy-két burkában járó szomáliai "menekültet" a suliba osztálytársnak!
moricka13
2016. szeptember 18. 19:01
Ángyán József! Nagyon jól teszi, ha kilép, de úgy legyen! Lassan el is tűnhet, unalmas, amit művel. Megélhetésük a professzortársakkal együtt biztosított, nem úgy, mint akiket rendszerváltozás címén a magukfajta párt-széllovasok az utcára löktek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik