Keleti a tömeg, de nyugatra tart

Kovács Ákos: A migránsok hódítani jönnek Soros útmutatása alapján

2016. szeptember 30. 11:30

Európa iszlamizációja zajlik, és ebben a menekültek áradata csak egy eszköz – fogalmazott a Kossuth rádiónak adott interjújában Kovács Ákos. Az énekes furcsállja, hogy itt is előbukkan Soros György neve, és állítja: a menekültek hódítani jönnek, mert úgy is viselkednek. A zenész szerint Kádár János alatt szabadabb sajtó volt Magyarországon, mint ma Németországban.

Kovács Ákos énekes a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjút, hogy kifejtse véleményét az október 2-i, uniós menekültkvótákról szóló népszavazásról.

„Ez egy fontos jelzés volna azoknak a saját választási csoportjaiktól teljesen elszakadt brüsszeli bürokratáknak, hogy szegények hiába próbálják a valóságot hozzáidomítani az ideológiához, ez nem fog menni” – fogalmazott az énekes az állami rádióban.

Soros György mondja, merre kő' menni

Kovács Ákos szerint nem kétséges, hogy a „földi pokolból menekülők” között segítendők is vannak, azt azonban figyelemreméltónak nevezte, hogy ezek az emberek egyszerre indultak el és egy irányba. Szerinte ha van egy kataklizma egy országban, akkor a szélrózsa minden irányába menekülnek az emberek, mégpedig akkor, amikor össze tudják szedni magukat.

Ákos az interjúban meg is fejtette a jelenség okát: „Mindnek a kezében ott zizeg egy Soros György Open Society Foundations által nyomtatott kis brosúra, hogy merre kő' menni, mik a fő irányok.”

Az énekes beszélt arról is: nem valószínű, hogy a migránsok sok ezer dollárt képesek fizetni az embercsempészeknek. Felhívta a figyelmet arra is, hogy szerinte a háború elől menekülők nem követelőzéssel kezdik a napot, a valós háborús helyzet elől menekülők pedig valószínűleg nem mennek vissza Szíriába nyaralni a befogadó állam pénzén. Ezeket furcsa mozzanatnak értékelte a dalszerző-énekes.

Furcsa, hogy Soros neve mindig felmerül

Kovács Ákos a migrációt súlyos problémának nevezte. „Ezek az emberek a hódítás szándékával jönnek. Úgy is viselkednek, mint a hódítók.” Szerinte a „drága jó menekültek” olyan mentalitással jönnek ide, mintha ő egy iszlám államban azzal kezdené emigrálásának perceit, hogy rögtön kér egy magyar tolmácsot, egy keresztény papot és egy bazilikát, mindezt a fogadó állam pénzén.

Az énekes furcsállja, hogy Soros György neve állandóan felmerül a témakör kapcsán. „Arról van szó, hogy erőszakkal, nagyon komoly anyagi és politikai eszközökkel Európa részbeni iszlamizációja zajlik, és ebben a menekültek áradata csak egy eszköz – fogalmazott a konzervatív ikon.

Kovács az interjúban kijelentette: rövid távon lehet manipulálni az embereket, félrevezetni a szavazókat, különösen egy olyan egyenirányított médiakonglomerátumban, ami például Németországban működik. Szerinte Kádár János alatt szabadabb sajtó volt Magyarországon, mint ma Németországban, ahol ő csak liberális hangot lát.

Gyarmattartás és a mások vére

Kovács Ákos feltette a kérdést: „Ki akarja megvárni, míg Európán belül összecsapások lesznek azok között, akik egyetértenek a migráció kezelésében és azok között, akik nem, vagy a migránsok és a migrációellenesek között. Miért kell felvonulási területet csinálni Európából? Mert teljesen egyértelműnek látszik, hogy ezen dolgoznak.”

Az énekes kifejezetten boldog, hogy mindez a Kárpát-medencéig nem ér el: szerinte ez azért van, mert itt másképp látják a kérdést, mint tőlünk nyugatabbra, talán azért, mert ez a térség megtapasztalta a diktatúrát, és ezért a diktatúra jeleire érzékenyebb.

Ákos szerint a nyugat-európaitól eltérő kelet-európai vélemény oka az is, hogy „nem voltunk gyarmattartók, soha nem más vérén építettük fel a hazánkat és a házunkat”.

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/25176