Regisztráció | Elfelejtett jelszó | Felhasználó törlése

2016. október 29. 08:19

Megötszöröződött a Magyarországon, a Balaton környékén ingatlant kereső németek száma a francia Le Figaro cikke szerint. A francia lap nagyriportjából az derül ki: az ok egyértelműen a menekültválság. A cikk szerint a németek az országukat elárasztó migránsoktól rettegnek, ez költözésük oka.

Egyre több német ember költözik Magyarországra a menekültválságnak köszönhetően. A Vigyázó blog szúrta ki, hogy a Le Figaro részletes riportban ír arról: egyre több német ember költözik Magyarországra a menekültválságnak köszönhetően. A francia lap szerint a német családok leginkább a Balaton környékén vásárolnak maguknak ingatlant. Ez a jelenség jelentősen felerősödött azóta, hogy Berlin meghirdette a nyitás politikáját a menekültkérdésben. A francia újság több ingatlanügynökkel, akik magyarországi ingatlanokat értékesítenek, és áttelepedő családdal beszélgetett.

Az újság által megszólaltatott Ottmar Heide ingatlanügynök szerint tíz ügyfele közül nyolc a migránsáradat miatt keres magának Magyarországon ingatlant, Günter Schwarz, a Balaton Immobilien ingatlanügynökség tulajdonosa pedig azt mondja, soha nem volt ekkora érdeklődés Németországból. „Naponta 15-20 érdeklődő van, ez ötszöröse a tavalyinak. Az ügyfeleim 50 és 100 ezer euró közötti ingatlanokat keresnek” – idézi a francia lap cikkét a Vigyázó blog.

A cikk szerint a németek az országukat elárasztó migránsoktól rettegnek, ez költözésük oka. Van olyan megszólaló is, aki olyan régen lakik Magyarországon, hogy szavazhatott is a népszavazáson, így október 2-án elment és behúzta a nemet.

 

A bejegyzés trackback címe: http://migracio.mandiner.hu/trackback/26065


Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
időrendben | fordított időrendben | értékelés szerintCirka egy év alatt kiderült : az EU-nak a migráns-beözönlést humánusnak beállító gyáva és tehetetlen politikája ellen egyre többen lázadnak . A migrációra ostoba módon igent mondó EU politikusoknak kötelezővé tenném , hogy családostul telepedjenek le egy no-go zónában , éljenek csak ott , ha már olyan nagyon befogadók , s ezt ráerőltetik a népükre .


Simán. Menekülnek az arabok elől.


Addig is jól felverik az ingatlanok árát.

Válaszok:
allen99 | 2016. október 29. 10:45

Mármint a német ingatlanügynökség helyett, mert az Orbán propagandáját nyomja? :) A Le Figaró egy jelenségnek akart utánajárni, az index meg olyan riportalanyt keresett, aki az ő közlendőjüket volt hajlandó alátámasztani. Ennyi.

Válaszok:
sjanos | 2016. október 30. 13:13

A múltkor utaztam egy aacheni népet hapsival a repülőn, akinek minden vágya az, hogy végleg Albertirsán telepedjen le, mert szerinte ott van a földi paradicsom. :) Mert hogy ő már bejárta egész Európát, Ibizától kezdve minden szép helyet a barátaival, akik egyszer elhívták Magyarországra, konkrétan Albertirsára nyaralni. És hogy az a legcsodálatosabb hely a világon. Ilyeneken azért én is el szoktam csodálkozni.

Válaszok:
allen99 | 2016. október 29. 10:44
Revenant | 2016. október 29. 11:33

Most már csak szólok, hogy nem vagyok taszári.


Nekem még tervben van, úgyhogy nem annyira örülök nekik.


Nem, megkértem, hogy ezt fejtse ki bővebben. Varázslatos nyárestékről beszélt, ragyogó csillagos éjszakákról, kedves, természetes emberekről, meg az utcákon sorakozó gyümölcsfákról, amik roskadoznak az érett zamatos gyümölcstől. Kérdezem, Aachenben mióta probléma a gyümölcs, összehordják a németek a világ összes finomságát, amitől a boltok pultjai roskadoznak. Az más. Bár a csillagokat megértem, mert Aachen vidékén vagy esik az eső, vagy ha nem esik, akkor be van borulva. Csillagokat ritkán látni.

Válaszok:
libri | 2016. október 29. 11:47

Nem. Hanem elmeséltem neki, hogy én meg mit szeretek az ő szülőföldjének környékén, amin meg ő csodálkozott. Nem tudom, hogy észrevetted-e, de a németek nem igazán vannak tudatában, hogy milyen szép az országuk. Pedig nem a gazdagságról beszélek.


Jól van, akkor neked lehetek, ha akarod. Úgyis ritkán látom a neved.


Hülye. Nem azért tetszett neki a gyümölcsfák az utcán, mert ingyen lophat róla. Valami más okból igézték meg a gyümölcsfák, mert vett egy házat ott gyümölcsössel.


Nem változtál semmit. Ugyanolyan faszkalap vagy, mint régen.


Nekem 2 német ismerősöm dekkol a Balcsin. Egyik Fűzfőn borászkodik, magyar nőt vett el. A másik Füreden él. A sert Bajorból hozza csatos üvegben. Bor van. El van a nyugdíjából.

Válaszok:
Stephan | 2016. október 29. 23:55
kulakman | 2016. október 30. 05:49

A történelem most 2-3 millió cigánnyal büntet.
Kizárt, hogy csak 700ezer lenne. Bármerre járok, a járdán fele cigány.


Igen, az index ott csúszott el, hogy magyar ingatlanosokat kérdezett meg:-))) amatőr hiba.

Válaszok:
westend | 2016. október 30. 09:47

Már készül is a szlovák alsótagozatos tankönyvek számára a Szvatoplukos, fehére lovas legenda tót változata.
(Hogy vették meg a hős szlovákok a Kisalföldet Viktor királytól egy tányér sztrapacskáért?)Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció | Elfelejtett jelszó