Több mint 200 migráns fulladhatott a Földközi-tengerbe

2016. november 03. 20:42

Néhány óra alatt leeresztett az a két zsúfolt gumicsónak, amit Líbiából indítottak útnak csütörtök hajnalban. Közel 240 embert keresnek.

2016. november 03. 20:42

Újabb két menekülthajó süllyedt el a líbiai partvonal mentén: majdnem 240 embert keresnek. A két zsúfolt gumicsónakot hajnalban tették vízre, és órák alatt leeresztettek. A legutóbbi jelentések szerint összesen huszonkilencen jutottak partra. A mentők eddig tizenkét holttestet találtak.

Habár idén jóval kevesebb menedékkérő érkezik Európába, mint tavaly, sokkal több a tragédia, mert az embercsempészek egyre zsúfoltabb és egyre rosszabb állapotban lévő hajókat indítanak. 2015-ben 12 hónap alatt 3777 halálesetet regisztráltak, miközben idén csak októberig 4220 menekült és migráns veszett a tengerekbe – tudósít az Euronews.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. február 09. 03:37
Nézzünk egy, azaz 1 db afrikai országot: Nigéria Nigéria, Abuja – Népességrobbanásra számítanak kutatók az afrikai kontinens egyik legnagyobb országában, Nigériában. A demográfusok szerint a kőolajban gazdag ország lakossága 2050-re elérheti a 389 milliót, ezzel a világ harmadik(!) legnépesebb állama lesz. az országban mindent elborít a korrupció, és a lakosság több mint 70 százaléka napi egy dollárnál is kevesebb pénzből él. Egy friss ENSZ tanulmány szerint 50 millió fiatal munkanélküli. A statisztikák megdöbbentőek. A 45 éves Muriana Taiwo szerint "isten akarata", hogy három feleségétől tizenkét gyereke legyen. http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/nepessegrobbanas-fenyegeti-nigeriat-az-afrikai-novekedesi-utem-peldatlan-tortenelemben
héttörpe
2017. január 25. 17:34
Ha belegondolok hogy régen volt tengerünk. Mit kapnánk mi Brüsszeltől csak 1 megfulladt migránsok miatt?
noMores
2017. január 25. 10:46
Szégyellem, hogy a magyar nép nácivá válik a szemem előtt. Neked biztosan nem fáj, mert nem veszed észre, a németek is a háború után ébredtek rá szép lassan, hogy milyen rettenetet műveltek. A mi ébredésünk sem lesz kellemesebb.
noMores
2017. január 25. 10:41
Az ember elsírja magát. De legalább Nagypéntek szabadnap..............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik